Dolar 32,3611
%-0.37
Euro 34,7393
%-0.19
Altın 2.393,550
%-1.2
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başak: Belden aşağı vurmak doğru değil

Başak: Belden aşağı vurmak doğru değil

CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak, katıldığı radyo programında, delege seçimlerini, önümüzdeki kongre sürecini ve 2019’u değerlendirdi, çarpıcı açıklamalar yaptı. İlçe kongresinde karşısına rakip çıkmasını istediğini belirten Başak, “Yalnız ricam şu, emeğe saygısızlık yapmasınlar. Belden aşağı vurmak doğru değil” dedi.

  • Ege Postası
  • 11.11.2017 - 15:26

EGEPOSTASI –Geçtiğimiz günlerde, geniş katılımlı bir toplantıyla ilçe başkan adaylığını duyuran CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak, Can Radyo’da katıldığı programda süreci değerlendirdi. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a, delege seçimlerine müdahil olmadığı için teşekkür eden Başak, ilçe başkan adaylığını da yinelerken, “Karşıma rakip çıkmasını isterim. Yalnız onlardan ricam şu, belden aşağı vurmak doğru değil” dedi.

Delege sürecini, ilke basında sorunsuz tamamladıklarını, ufak tefek bazı sıkıntıları da kısa sürede atlattıklarını anlatan CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak, “Genel başkanımızın ortaya koyduğu, temenni niteliğindeki ‘Belediye başkanları sürece karışmasın’ sözünü, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş uyguladı. Seçime karışmadı, müdahil olmadı. Kendisine teşekkür ediyorum. Örgüt demokratik şekilde süreci tamamladı. İlkeler bazında hatamız yok. Ufak tefek hatalarımız olmuştur. Bütün ilçelere baktığımızda tartışmasız, en az tartışma yaratan süreç yaşadık” dedi.

ADAY OLMAYACAKTIM, FAKAT…

İlçe kongresi öncesi aday olmak isteyenler olduğunu, kendi aralarında toplandıklarını anlatan Başak şunları söyledi: “İzliyoruz. Demokratik haktır. 2014’teki kongrede CHP Konak Örgütü bana görev verirken, bir şey daha verdi. Bu örgütün vicdanının olduğu gerçeğini bana yaşattılar. Bana bu görevi layık görenlere layık olmak için elimden geleni yaptım. Bu dönem aday olmayacaktım. Bu koltuğun bana kazandırdığı bir şey var. Fikir ve düşünceleri eyleme dönüştürme, gündemi takip etme noktasında, milyonların ilgisini çeken, okuyabileceği eylem tarzı geliştirdik. Şimdi yeni dönemde bir genç arkadaşımız aday olsun demiştik. Hazır olmadıklarını dile getirdiler. Önümüzdeki sürecin çok önemli olduğunu söylediler. Emeğin heba olmaması noktasında benden fedakarlıkta bulunmamı istediler. Kabul ettim. Bireysel çıkarım olmadığını, kendime güç devşirmek için kullanmadığımı, gündemi takip etme, siyaseti ortaya koyma noktasında gereğini yaptığımı düşünüyorum. Aday olacak arkadaşlara başarılar diliyorum. Onlardan ricam şu. Emeğe saygısızlık yapmasınlar. 81 ilde en fazla eylem yapan ilçe olarak söylüyorum. Eksiklerimizi tamamlama konusunda bize katkı sunsunlar. Belden aşağı vurma doğru değil. CHP’ye de yakışmaz. Seçime tek adayla gitmek istemiyorum. Bir aday çıksın daha güzel olur. Fikirlerin tartışıldığı ortam olur. Tahmin ediyorum arkadaşlar bir aday çıkaracak, bekliyorum.”

RÜYASINDA GÖRMÜŞ

Gündemi takip ettiklerini, kollektif çalışma sonucu, medyanın da ilgisini çekecek şekilde, tiyatrallaştırıp kara mizahı da kullanarak bir eylem biçimi geliştirdiklerini ve Türkiye’nin dört yanına bu yolla seslerini duyurduklarını anlatan Başak, “Bu yöntem sanırım Türkiye’de ilk” dedi. Tuttukları 10 Kasım nöbetinde kullandıkları “Cumhuriyet O’na, O Cumhuriyete ağlıyor” yazılı pankartın hikayesini de anlatan Başak, “2015’te rüyamda gördüm. O dönem gündem yine Atatürk’tü, laf söylüyorlardı. Cumhuriyet, ekonomi ile ilgili sorunlar vardı. Rüyamda Türkiye haritası üzerinde kara bulutlar vardı. Atatürk çakmak çakmak bakıyordu. Birkaç damla gözyaşı vardı. Halimize ağlıyordu. Biz ona ağlıyoruz ama asıl o bizim halimize ağlıyor. Sabah 4’te uyandım. Rüyamı resmettim. Her birimiz Atatürk olmalıyız düşüncesiyle yansıtmaya çalıştım. Bu şekilde pankart hazırlayıp, gençlerimizle, kadınlarımızla meşaleler elimizde nöbet tuttuk. Biz o düşüncenin bekçisi olacağımızı ifade etmeye çalıştık” diye konuştu.

2019’A HAZIRLIK

Önümüzdeki dönemde uygulayacakları çalışma yöntemlerini de anlatan Şakir Başak, “AKP’ye, MHP’ye, HDP’ye oy vermiş kardeşlerimize sesleneceğiz. Bu cumhuriyetin temellerini atan o ecdadın torunlarına sesleneceğiz. Ayrıştıran değil bütünleştiren anlayış ortaya koyacağız. Akp’ye bundan sonra oy vermemesi gerektiğini ve nedenlerini anlatacağız. Cumhuriyetin nefes kadar, su kadar hayati değer taşıdığını ortaya koyacağız. CHP’nin tarihi sorumluluğunun olduğu bilinciyle bunları söylüyoruz” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.