Dolar 32,5878
%0.35
Euro 34,8666
%0.39
Altın 2.495,840
%0.46
Bist-100 9.701,00
%1.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Barzani’nin makamı lağvedilecek

Barzani’nin makamı lağvedilecek

Tek taraflı adımla referanduma giden Barzani hem kendi siyasi hayatını bitirdi hem de Erbil’de yönetim krizi oluşmasına neden oldu. Barzani’nin başkanlık makamının tamamen kaldırılması gündemde

  • Ege Postası
  • 04.11.2017 - 08:28

Ankara, Tahran ve Bağdat başta olmak üzere uluslararası camianın tepkilerine rağmen referandum düzenleyen, bunun sonucunda da istifa etmek zorunda kalan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) lideri Mesud Barzani'nin başkanlık makamı tamamen ortadan kaldırılabilir. Barzani'ye muhalif siyasi hareketlerin sözcüleri, IKBY'de köklü bir yönetim değişikliğini ve başkanlık sisteminin sona erdirilmesini konuşuyor. Son ana kadar 25 Eylül'deki referanduma karşı çıkan Goran Hareketi'nden Mahmud el Şeyh Vahab, diğer muhalif partiler olan Kürdistan İslami Hareketi ve Kürdistan Yurtseverler Birliği ile anlaşarak başkanlık makamını lağvedeceklerini söyledi. El Manar televizyonuna konuşan Vahab "Bazı kararlar, Irak'taki Kürt halkının geleceği konusunda belirleyici olmuştur. Tıpkı şu an Bağdat yönetimiyle yaşanan krizi tetikleyen referandum kararı gibi bu kararlar Mesud Barzani tarafından tek başına alınmıştır. Geçmişteki hatalarımızı tekrar etmek istemiyoruz" ifadelerini kullandı. IKBY'de 1 Kasım'da başkanlık ve parlamento seçimleri yapılması planlanıyordu ancak Bağdat-Erbil arasındaki gerginliğin tırmanması üzerine, seçimlerin 8 ay ertelendiği açıklanmıştı.

YÖNETİMDE YETERSİZLİK

Goran Politbüro üyesi Muhammed Tevfik, "Mevcut IKBY yönetiminin son 2 yıldır yönetme kapasitesinin sorgulanır düzeyde olduğu ve yönetimin özellikle ekonomik durum ve petrol konularında yanlış politikalar sonucu gelişen krizlerin çözümünde yetersiz kaldığı" görüşünü dile getirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.