Dolar 32,5491
%0.03
Euro 34,8924
%0.18
Altın 2.435,360
%0.5
Bist-100 9.767,00
%0.46

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Barış Pınarı'nda 12. gün! Son durum ne'

Barış Pınarı'nda 12. gün! Son durum ne'

Suriye’nin kuzeyinde terör örgütü PKK’nın işgal ettiği bölgelere yönelik başlatılan Barış Pınarı Harekâtı'nda 12. güne girildi. Operasyonun 5. gününde Akçakale’nin karşısında bulunan Tel Abyad terör örgütünden temizlenirken, Resulayn’da ise çatışmalar devam etti. Barış Pınarı Harekatı'na, 17 Ekim akşamı ABD ile yapılan mutabakat gereği 5 günlüğüne ara verildi. Yapılan anlaşmaya göre; Türkiye 120 saat boyunca (22 Ekim saat 20.00'ye kadar) hedeflenen noktalardan teröristlerin çekilmesini bekleyecek. Teröristlerin hareketleri ise bölgede uçuş yapan İHA ve SİHA´lar tarafından gözleniyor. Suriye Milli Ordusu ile Resulayn’ın köylerinde işgal ettikleri

  • Ege Postası
  • 20.10.2019 - 12:22

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’nin kuzeyine yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekâtı’nda 12. güne girildi. Operasyonun 5. gününde Akçakale'nin karşısında bulunan Tel Abyad terör örgütünden temizlendi. Operasyonun 9. gününde ise, terör örgütü PKK'nın güvenli bölgeden çekilmesi şartıyla operasyona ara verildi.

TACİZ ATIŞI VE SIZMA GİRİŞİMİNDE BULUNDULAR
Terör örgütü PKK anlaşmaya rağmen Resulayn bölgesinde tünellerden çıkarak bir yandan Ceylanpınar'daki yerleşim yerlerine taciz atışı yaparken, öte yandan Suriye Milli Ordusu'nun bulunduğu alana doğru sızma girişimlerinde bulundu.

TUZAKLAR İMHA EDİLDİ
Sızma girişimlerini başarıyla püskürten Suriye Milli Ordusu Resulayn'ın mahallerinde bulunan tünelleri belirleyerek kapatmaya başladı. Uzman ekipler ise Resulayn ve Tel Abyad'da sivillerin evlerine PKK tarafından döşenen bombalı tuzakları imha etmeye devam ediyor.

BİR KÖY DAHA KURTARILDI
TSK'nın desteği ile ilerleyen Suriye Milli Ordusu ile Resulayn'ın köylerinde işgal ettikleri yerleri terk etmeyen terör örgütü arasında gece saatlerinde çatışmalar yaşandı. Çatışmanın ardından teröristler etkisiz hale getirilerek bir köy daha kurtarıldı.

RESULAYN’I İHA’LAR İZLİYOR
Resulayn´da bulunan terör örgütü PKK/YPG mensuplarının bölgeden çekilip çekilmedikleri İHA ve SİHA´lar tarafından izleniyor. Terör örgütü PKK/YPG denetiminde bulunan Resulyan´da 300 civarında tünelin bulunduğu bölgede şu ana kadar tespit edilen 70 civarındaki tüneli imha eden TSK ve SMO kuvvetleri ise mayın taraması ve tuzaklamalara karşı arama faaliyetlerini sürdürüyor. Milli Savunma Bakanlığı ise Resulyan´da devam eden arama-tarama sırasında terör örgütü PKK/YPG´ye ait büyük miktarda silah ve mühimmatın gizlendiği bir cephanelik bulduğunu duyurdu.

CEYLAHPINAR’DA HAYAT NORMALE DÖNDÜ
Öte yandan Resulayn´a sınır komşusu olan Ceylanpınar´da hayat normale dönerken, sınırdan çok sayıda ambulans ve askeri birliklerinin geçiş yaptıkları gözlemlendi. Türkiye´nin Barış Pınarı Harekatı´nın devam ettirdiği Fırat´ın doğusunda binlerce asker bölgeyi terörden temizlemek için teröristlerle mücadele ederken, vatandaşlarda harekata destek vermeyi sürdürüyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.