Dolar 32,5202
%-0.06
Euro 34,9164
%0.25
Altın 2.432,240
%0.37
Bist-100 9.719,00
%-0.03

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Barış Pınarı Harekatı'na hukukçu desteği

Barış Pınarı Harekatı'na hukukçu desteği

Türk Hukuk Enstitüsü İzmir Şubesi, "Ortada olan s'ey iki devlet arasındaki bir savaş değil terör örgütüne karşı yapılan ve meşru müdafaa hakkından doğan askeri bir operasyondur" dedi.

  • Ege Postası
  • 12.10.2019 - 15:01

Türk Hukuk Enstitüsü İzmir Şubesi'nden yapılan açıklamada Barış Pınarı Harekatı'nın iki devlet arasındaki bir savaş değil terör örgütüne karşı yapılan ve meşru müdafaa hakkından doğan askeri bir operasyon olduğuna dikkat çekildi.

Ülkenin güney sınırında PKK'nın uzantısı olan PYD/YPG terör örgütünün dış güçlerin desteği ile bir terör koridoru açmaya çalıştığı belirterek Tu'rkiye Cumhuriyeti'nin var olan tero'r koridorunun engellenmesi ic'in Birles'mi? Milletler Antlas'masının 51. Maddesi gereg'ince uluslararası hukuktan kaynaklı meşru savunma hakkını kullandığına dikkat çekildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Yapılan bu harekat bir sava? deg'il bir gu'venlik operasyonudur, devletler ancak kendi gu'venliklerini sag'layabildikleri o'lc'u'de barı? ic'inde yas'ayabilir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bizzat icra ettig'i ve Trabzon Ko's'ku'nde harekat planlarını c'izdig'i Tunceli Operasyonu da buna en gu'zel o'rnektir.

Bu'tu'n bunlar nedeni ile Tu'rk Hukuk Enstitu's? I'zmir S'ubesi olarak Barı? Pınarı Askeri Operasyonunun sonuna kadar arkasında oldug'umuzu, I'zmir Barosunun konu ile ilgili kavramları birbirine karıs'tıran ve Kurtulu? Savas'ının is'aret fis'eg'inin atıldıg'ı I'zmirimizi temsil etmeyen, kullanılan sava? teriminin kars'ı taraftaki tero'r o'rgu'tu'ne bir devlet statu's? kazandırma sonucunu dog'uran ac'ıklamasının hic'bir cu'mlesine katılmadıg'ımızı kamuoyu ile saygı ile paylas'ıyoruz." (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.