Dolar 32,3469
%0.3
Euro 35,1453
%0.07
Altın 2.301,620
%1.06
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Barış Manço Buca'da yaşayacak

Barış Manço Buca'da yaşayacak

Buca Belediyesi taşıt trafiğine kapatıp sevgi, doğa ve estetikle harmanlayarak yeniden düzenlediği sevgi sokaklarının üçüncüsünü Uğur mumcu Caddesi’nde Bucalıların kullanımına açtı. Sesi ve şarkılarıyla tüm Türkiye’yi kucaklayan unutulmaz sanatçı Barış Manço’nun ismini taşıyan sokak, sanatçının heykeli, şarkılarının isimlerinin verildiği el emeği tezgahları ve notalarla bezenmiş zeminiyle büyük beğeni kazandı.

  • Ege Postası
  • 13.09.2018 - 11:33

Buca Belediyesi modern bir kentsel tasarımla yaya öncelikli hale getirilerek yeniden düzenlenen Barış Manço Sanat Sokağını ve sanatçı anısına yapılan Barış Manço’nun görkemli heykelini törenle hizmete açtı. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, sokağın girişinde Bucalıları karşılayan Barış Manço heykelini Bucalıların coşkulu alkışları eşliğinde CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse ile birlikte açtı.

Çağdaş donanımlarla baştan yaratılan sokağı misafirlerle birlikte gezen Başkan Piriştina, Barış Manço’nun dillerden düşmeyen şarkılarının isimleri verilen el emeği satış kabinlerini tek tek gezip anahtarlarını teslim etti.

Notalarla bezenmiş zeminler, ışıklandırma ve oturma üniteleriyle modern bir mimari sergilenen sokak, kentlinin nefes alıp şehrin stresinden uzaklaşabileceği muhteşem dokusuyla Bucalıların beğenisini kazandı.    

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.