Dolar 32,5725
%0.08
Euro 34,8901
%0.07
Altın 2.434,310
%0.17
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Barış için çaldılar

Barış için çaldılar

Uluslararası Rotary'nin Akdeniz Bölgesindeki İtalya, İspanya, Yunanistan ve Türkiye olmak üzere 4 ülkeden 5 bölgede gerçekleştirdiği Uluslararası “Akdeniz Barış Senfonisi" konserlerinin finali cumartesi akşamı Türkiye'de gerçekleşti.

  • Ege Postası
  • 28.05.2017 - 13:00

Her ülkeden 18-23 yaş arası genç müzisyenlerin kendi ülkesinin müziğini seslendirdiği senfoni konserleri daha sonra sırasıyla İtalya'da Sicilya, Yunanistan'da Atina ve İspanya'dan sonra geçtiğimiz cumartesi akşamı da İzmir'de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde yapıldı. Şef Mehmet Girgin'in yönetimindeki her ülkenin nefesli, yaylı, vurmalı çalgılarından oluşan Uluslararası Akdeniz Barış Senfonisi Konseri, halka açık olarak gerçekleştirildi. Projeyi barış ve mesleki eğitim takımı olarak nitelendiren Uluslararası Rotary 2440'ncı Bölge Federasyonu Başkanı İsmail Rodoplu şunları söyledi:

“Bu proje içerisinde her ülkede ilkokul ve ortaokul öğrencilerine 3 gün süren barışı anlatan workshoplar yaptık. Bu yıl Rotary Vakfı'nın 100'ncü yılı ve bu kapsamda yapılan projeler manevi olarak da çok büyük anlam kazanıyor. Birden çok ülkenin içinde bulunduğu ve müziğin evrensel diliyle barışı anlattığımız, aynı zamanda farklı disiplinleri bir araya getiren uluslararası bir proje olduğu için çok mutluyuz" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.