Dolar 32,3728
%0.17
Euro 35,0404
%-0.07
Altın 2.326,620
%0.27
Bist-100 9,14
%0.66

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Barış fidanları toprakla buluştu

Barış fidanları toprakla buluştu

‘Çevre’ temasıyla düzenlenen 21. Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği’ne katılan çocuklar Dünya Çocukları Barış ve Dostluk Ormanı’nda barışı temsil eden zeytin fidanını toprakla buluşturdu Çocuk şenliğinin bu yıl ki teması yeşil çevreydi

  • Ege Postası
  • 25.04.2018 - 09:52

‘Yeşil çevre’ teması ve ‘Hava, su, toprak’ sloganıyla bu yıl 21. kez düzenlenen Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği’ne katılan çocuklar çevre sorunlarına dikkat çekmek ve dünya barışına katkı koymak için Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’la birlikte ağaç dikti.

Azerbaycan, Rusya, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Makedonya ve Romanya, Litvanya, Gürcistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Gana ile ülkemizden Batman ve Sivas’tan katılan ekipler, şenlik anısına oluşturulan Dünya Çocukları Barış ve Dostluk Ormanı’nda barışı temsil eden zeytin fidanlarını toprakla buluşturdu. Mutlu bir geleceğin barış dolu bir dünya ve temiz çevre ile mümkün olduğunu dile getiren çocuklar hatıra ormanında diktikleri fidanların yanlarındaki kütüklere ülke isimlerinin yazılı olduğu plakayı da çaktı. Şenlik çocuklarıyla birlikte ağaç diken Başkan Şenol, “Şenlik aracılığıyla çocuklarımızın yüreklerine ektiğimiz barış, dostluk, kardeşlik tohumları, bugün burada toprakla buluşturduğumuz fidanlar gibi büyüyerek tüm dünyayı saracak” diye konuştu.

Gaziemir Mabel’le coştu

21. Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği kapsamında düzenlenen açık hava konserlerinde Mabel Matiz sahne aldı. Son yıllarda yaptığı şarkılar ve çıkardığı albümlerle müzik dünyasına damga vuran ve büyük bir hayran kitlesine ulaşan Mabel Matiz, sahne şovu, müzikleri ve samimi tavırlarıyla alanı dolduran binlerce hayranının gönlünü bir kez daha çaldı. 

“Ya Bu İşler Ne Öyle" şarkısı ile konserine başlayan Matiz, izleyicilerinin yoğun ilgisine “Harikasınız" diyerek karşılık verdi. Mabel Matiz konserine sevilen şarkılarından ‘Aşk Yok Olmaktır’, ‘Yaşım Çocuk’, ‘Atlar Yoruldu’, ‘Sarışın’, ‘Denize Bıraksam’, gibi şarkılarla devam etti. Matiz’in 'Gel' şarkısı büyük ilgi görürken, gençler hep bir ağızdan şarkıya eşlik etti. ‘Bir daha, bir daha’ sloganları üzerine sanatçı, nakaratı seyirciyle birlikte tekrar söyledi. Son albümü ‘Öyle kolaysa’dan da şarkılar seslendiren sanatçı alandaki coşkuyu zirveye taşıdı.Günün erken saatlerinden itibaren konser alanında beklemeye başlayan gençler, ışık gösterileri eşliğinde sahneye alan Mabel Matiz ile keyifli anlar yaşadı. 

Konser sonunda sahneye çıkan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol Mabel Matiz’e plaket verdi, çocuk şenliğinde sahne aldığı için teşekkür etti. İzmir’de olmaktan büyük mutluluk ve heyecan duyduklarını dile getiren Mabel Matiz, “İzmir’in bizim gönlümüzde ayrı bir yeri var. Bizi siz İzmirlilerle buluşturan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’a teşekkür ediyorum” diyerek duygularını dile getirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.