Dolar 32,3817
%0.2
Euro 35,0295
%-0.1
Altın 2.326,350
%0.26
Bist-100 9,14
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Barış Çocuk Senfoni Orkestrası'ndan konser

Barış Çocuk Senfoni Orkestrası'ndan konser

Temel amacı mümkün olduğu kadar fazla çocuğa karşılıksız müzik eğitimi olanağı sağlamak, barışın sesini müzik ile duyurmak olan ve kurulduğu semtin sosyal dokusuyla bütünleşerek sanata katılım hakkı önündeki engelleri kaldırmaya devam eden Yorglass Barış Çocuk Senfoni Orkestrası, dünyaca ünlü isimlerle sahnede buluştu. 

  • Ege Postası
  • 02.04.2019 - 10:38

1975'te Venezuela'da kurulan 'El Sistema' modeli örnek alınarak, Kadifekale, İkiçesmelik, Agora, Eşrefpasa bölgesindeki sosyo-ekonomik açıdan imkanları kısıtlı çocuklardan oluşturulmuş müzik eğitim modeli Yorglass Barış Çocuk Orkestrası,  dünyaca ünlü Orkestra Şefi Gürer Aykal'ın yönetimindeki yine dünyaca ünlü piyanist İdil Biret ile aynı sahneyi paylaştı.  Konser binin üzerinde bir sanatsever tarafından ilgi ve beğeniyle izlendi.

Barış Çocuk Orkestrası Koruma ve Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Selmin Günöz, müzisyenlerin verdiği gönüllü destekler ve sanatseverlerin yardımlarıyla, özellikle gelir seviyesi düşük ailelerin yetenekli çocuklarını müzikle buluşturmak için kurulan orkestranın bugün bir senfoni orkestrasında bulunan tüm müzik aletlerine sahip büyük bir çocuk senfoni orkestrası olarak yola devam ettiğini söyledi. Bugüne kadar kendilerine destek olan herkese teşekkür eden Günöz, 66 çocuk 4 eğitmeni bünyesinde bulunduran Barış Çocuk Senfoni Orkestrası'nın çalışmalarına devam ettiğini belirtti.

 

 

 

Yorglass Barış Çocuk Senfoni Orkestrası'na destek veren firmanın yönetim kurulu başkan Semavi Yorgancılar, bu oluşumun 60 yaşındaki bir insan olarak kendisini heyecana boğduğunu, destek vermenin en başta kendisini çok mutlu ettiğini, desteğe devam edeceklerini söyledi. Firmanın yönetim kurulu başkan yardımcısı Gülfem Yorgancılar Perçin ise izlediği konserin kendisinde çok farklı duygulara neden olduğunu ve büyük gurur duyduklarını dile getirdi. Perçin, "Toplumsal hayata katılım konusunda 2018 yılı içerisinde; yetenekli fakat yeterli imkânı olmayan çocuklarımızı ülkemize, sanata kazandırma ve birer dünya insanı olmalarına katkı sağlama amacıyla yola çıkarak Devlet Opera ve Bale Sanatçısı Sayın Selmin Günöz tarafından Türkiye'de ilk adımları atılan Barış Çocuk Orkestrası'ının ana sponsoru olarak yanında olma kararı aldık. Adını barışın zorunluluğu ve müziğin gücüne olan inançtan alan Yorglass Barış Çocuk Senfoni Orkestrası'nın büyümeye ve daha fazla çocuğa ulaşmaya devam edecek. Bu güzel birlikteliği ve çocuklarımızın sanata olan bağlılığını taçlandırmak için ülkemize her zaman gurur kaynağı olmuş dünyaca ünlü sanatçılarımız İdil Biret ve Gürer Aykal'ı Yorglass Barış Çocuk Orkestrası ile buluşturarak onlara büyülü bir gece yaşatmanın sevincini yaşıyoruz" dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.