Dolar 32,4914
%0.25
Euro 34,5607
%0.19
Altın 2.497,440
%0.57
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Banu Özdemir'den 'Çav Bella' açıklaması: O rapor suçsuzluğumu kanıtlıyor

Banu Özdemir'den 'Çav Bella' açıklaması: O rapor suçsuzluğumu kanıtlıyor

İzmir’de camilerden Çav Bella şarkısının çalındığı görüntüleri paylaştığı için tutuklanan ve daha sonra tahliye edilen eski CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir sosyal medya hesabından süreç ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Özdemir açıklamasında, "Aradan 7 ay geçmesine rağmen bu provokasyonu yapan kişiler bulunamadı. Savcılık makamının cevap yazısı istemi üzerine "herhangi bir şüpheli/failin tespit edilemediği de Kasım ayı içinde ilgili makamlarca yazılan resmi yazıyla kesinleşmiştir." dedi.

  • Ege Postası
  • 24.11.2020 - 11:31

EGEPOSTASI- İzmir'de geçtiğimiz Mayıs ayında merkezi sistemin frekansına müdahale edilerek bazı camilerden Çav Bella şarkısı çalınmış ve olayla ilgili olarak İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı. 

Çav Bella şarkısının çalındığını gösteren görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) İzmir İl eski Başkan Yardımcısı Banu Özdemir hakkında, "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan bir yıldan üç yıla kadar hapis talebiyle iddianame hazırlanmış ve Özdemir tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Daha sonra Özdemir çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılmıştı.

Soruşturmanın üzerinden yaklaşık 7 ay geçmesine rağmen olayı kim ya da kimlerin gerçekleştirdiği henüz bulunamadı.

CHP'li Özdemir ise yaşananlar üzerine sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Özdemir, olayın son durumuyla ilgili olarak Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan Kasım ayı raporunun kendisinin suçsuz olduğunu kanıtlar nitelikte olduğunu söyledi.

Banu Özdemir'in açıklaması şöyle;

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.