Dolar 32,3627
%0.14
Euro 34,9578
%-0.31
Altın 2.324,970
%0.2
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Balıkesir Polis Meslek Yüksek Okulu'ndan 885 öğrenci mezun oldu

Balıkesir Polis Meslek Yüksek Okulu'ndan 885 öğrenci mezun oldu

Balıkesir Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO)'nda iki yıllık eğitimlerini tamamlayan 885 öğrenci törenle mezun oldu. 11. dönem mezuniyet töreninde, öğrencilere diplomaları verildi ve görev yerlerine uğurlandı. Okulun eğitim alanındaki törene...

  • Ege Postası
  • 06.06.2013 - 14:28
Balıkesir Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO)'nda iki yıllık eğitimlerini tamamlayan 885 öğrenci törenle mezun oldu. 11. dönem mezuniyet töreninde, öğrencilere diplomaları verildi ve görev yerlerine uğurlandı.

Okulun eğitim alanındaki törene Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Cavit Erdem, İl Emniyet Müdürü Halil Karataş, Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanı Cemil Tonbul, Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bedri Yüksel, daire ve şube müdürleriyle genç polislerin aileleri katıldı. Genç polisler ve ailelerine seslenen Balıkesir PMYO Müdürü Dr. İbrahim Şenöz, mezun olan ğrencilerinin, diğer polis meslek yüksekokullarından mezun olan emsallerine göre daha donanımlı ve nitelikli bir eğitim aldığını söyledi. Müdür Şenöz, "Okulumuzda temel hareket noktamız öğrenci odaklı olmuştur. Bugün eğitimleri başarıyla bitiren 885 mezunumuza diplomalarını vererek, onları mesleklerin icra etmek üzere iş hayatına uğurluyoruz. Öğrencilerimizi yetiştirirken hiçbir şeyi gözden kaçırmamaya çalıştık. Yolunuz ve bahtınız açık, başarılarınız daim, Allah yar ve yardımcınız olsun." dedi.

DERECEYE GİREN GENÇ POLİSLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Okulun 11. dönem birincisi Onur Selvitopu ise arkadaşları adına yaptığı konuşmada, aldıkları eğitimden sonra güvenlik ihtiyacının ne denli önemli olduğunu anladıklarını söyledi. Selvitopu, "Güvenliğin devletin asli görevlerinden biri olduğunu, milletinin emrinde ve hizmetinde olduğumuzu aklımızdan çıkarmamalıyız. Bu millet de bizden görevimizi en iyi şekilde yapmamızı bekliyor. İçinden çıktığımız halka karşı görevimizi yaparken saygılı olmalı ve bize başvuran herkese yardımcı olmayı amaç edinmeliyiz." şeklinde konuştu.

Vali Turhan da ailelere seslenerek, fedakarlıklarla büyüttükleri evlatlarının bugün saygın ve şanlı Türk Emniyet Teşkilatı'nın bir mensubu olduğunu vurguladı. Polis memurluğunun zor bir görev olduğuna değinen Turhan, "Bir o kadar da onurlu bir görevdir. Sadece halkımızın huzur ve güvenini sağlamıyor, aynı zamanda uzun yıllardan beri bölücü terörle kahramanca mücadele ediyor. Görevinizi yerine getirirken daima hukuk çerçevesinde hareket edeceksiniz. Bunu yaparken her zaman halkımızın menfaati ve insan hakları aklınızda olsun." dedi.

Konuşmaların ardından dönem birincisi Onur Selvitopu, yaş kütüğüne plaket çaktıktan sonra diplomasını Vali Turhan'ın elinden aldı. Selvitopu'nun ilk görev yerinin Van olduğu öğrenildi. Törende ilk 10'a giren öğrencilere diplomaları ve çeşitli armağanlar da verildi. Öğrencilerin diplomalarını, okuldaki öğretim üyeleri verdi. Daha sonra Polis Marşı'nı hep birlikte söyleyen 885 genç polis memuru, ellerini Türk bayrağı üzerine koyarak yemin etti. Ayrıca yeni mezun Özel Harekat polisleri bir gösteri yaptı. Özellikle kadın polislerin plastik mermilerle gösterisi ilgiyle seyredildi. Ailelerin de büyük ilgi gösterdiği tören, resmigeçitle sona erdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.