Dolar 32,3700
%0.16
Euro 35,0122
%-0.15
Altın 2.325,000
%0.2
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Balçovalı gençler Samsun’da

Balçovalı gençler Samsun’da

Balçova Belediyesi, Atatürk’ün Samsun’a çıkarak bağımsızlık mücadelesini başlatmasının 100. yıl dönümünde gençleri Samsun’a götürdü. Balçovalı gençler Samsun’da

  • Ege Postası
  • 19.05.2019 - 14:04

1200 kilometre giderek Bağımsızlık Tarihimize tanıklık eden mekanları gören Gençler; Başkan Fatma Çalkaya ile birlikte Atatürk Anıtına çelenk bıraktı, Samsun sokaklarında Dağ Başını Duman Almış ve İzmir Marşlarını söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş tarihini gençlere anlatmak için yıllardır Çanakkale Şehitliğine ve Anıtkabir’e geziler düzenleyen Balçova Belediyesi, bu yıl rotayı Samsun’a çevirdi. Başkan Fatma Çalkaya, Atatürk’ün Bandırma Vapuruyla Samsun’a ayak basmasının 100. yıldönümünde Balçovalı 150 genci Samsun’a götürdü. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle büyük bir coşku yaşanan kentte Balçovalı Gençler’de Dağ Başını Duman Almış ve İzmir Marşlarını söyleyerek kentin tarihi mekanlarında yürüdü.  İlk olarak Havza’da Atatürk’ün konakladığı eve giden Balçova ekibi, geceyi burada geçirerek ertesi gün Samsun’a ulaştı. Samsun’da ilk olarak Atatürk’ün, Bandırma Vapuru’ndan inerek ayak bastığı Tütün İskelesine giden Balçovalılar, buradan Atatürk Onur Anıtı’na geçti. Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya ve Gençler, Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktıktan sonra saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşını okudu. Samsun Atatürk Müzesi ve Bandırma Vapuru’nu da ziyaret eden Balçovalı gençler daha sonra İzmir’e döndü.

Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. yılını anlamına yakışır bir şekilde kutlamak istedikleri için Samsun’a geldiklerini belirten Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, “Gençlerimizin böylesi anlamlı bir günü tarihe tanıklık ederek geçirmelerini istedik. Bize başvuran 150 arkadaşımız ve meclis üyelerimiz ile birlikte unutamayacağımız anlar yaşadık. Gençlerimizin hepsinin Atatürk’ ve Cumhuriyet’e bağlılıkları da bana gurur verdi” diye konuştu. Geziye katılan gençler de Atatürk’ün kurtuluş mücadelesini başladığı yerleri ziyaret etmekten çok mutlu olduklarını ifade ettiler.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.