Dolar 32,3736
%0.17
Euro 34,9717
%-0.27
Altın 2.326,080
%0.24
Bist-100 9,07
%-0.16

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Balçova'nın ressam anneleri sergi açtı

Balçova'nın ressam anneleri sergi açtı

Balçova Belediyesi’nin açtığı Semtevleri’nde meslek edinme kurslarına katılan kadınlar bir yandan da sanatla ilgileniyor. Belediye’nin resim kursuna katılan Balçovalı 20 anne, yaptıkları birbirinden güzel resimleri sergilemeye başladı.

  • Ege Postası
  • 17.05.2018 - 09:13

Balçova Belediyesi’nin ev hanımlarına el beceri kursları öğretmek ve sosyal dayanışmayı artırmak için açtığı Semtevleri farklı başarı öykülerine de ev sahipliği yapıyor. Semtevleri’nde kurslara gelen 20 Balçovalı Kadın, öğrenmenin yaşı yok diyerek resim dersi almaya başladı. Balçova’nın azimli anneleri, dört ay boyunca Resim Öğretmeni Elif Yeşil’den kompozisyon, denge, renk tonlaması, gölgeleme konularını tek tek öğrendi. Belirli bir seviyeye gelen anneler tuvali ve paleti önlerine alarak resim yapmaya başladı. Birbirinden güzel eserleri çıkmaya başlayınca da resim öğretmenlerinin de yönlendirmesiyle sergi açmaya karar verdiler.

Balçova Belediyesi Kültürevi’nde açılan sergide görücüye çıkan resimler görenleri hayran bıraktı. Eşi Fatma Çalkaya ile birlikte serginin açılış kokteyline katılan Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya’da resim kursuna katılan kursiyerlere sertifika vererek hepsini kutladı. Kadınların çalışma azimleri ve yaratıcılıkları ile çok önemli işler yapılabileceklerini Balçova’da her alanda ispatladıklarını ifade eden Başkan Çalkaya “Sizlerin başarısını tarif edecek sözler bulmak bile çok güç. Hepiniz kadınların hayatın içinde olunca hayatın ne kadar güzel olduğunu bizlere bir kez daha gösterdiniz” diye konuştu.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.