Dolar 32,6006
%0.27
Euro 34,7744
%0.32
Altın 2.413,640
%-0.79
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Balçova'da tepki çeken görüntü

Balçova'da tepki çeken görüntü

İzmir’de AVM’lerin yoğunlukta bulunduğu Balçova ilçesinde akıllara durgunluk veren bir manzara yaşandı. Özel Ege Sante adlı tıp merkezinin aynı binada yer alan baz istasyonuna rağmen hizmet verecek olması duyarlı vatandaşların da tepkisini çekti. Altı kaval üstü şeşhane

  • Ege Postası
  • 23.06.2017 - 13:20

EGEPOSTASI - Kent merkezinde okullar, resmi kurumlar, hastaneler ve konut bölgelerini kuşatan, insan sağlığına etkileri bilim tarafından sayısız incelemeye konu olan baz istasyonlarıyla ilgili tartışmalara İzmir’de bir yenisi daha eklendi.

Balçova’da bir teknoloji marketinin bulunduğu binada yakın zamanda hizmete gireceği duyurulan ve yapımı büyük ölçüde tamamlanan Özel Ege Sante Tıp Merkezi adlı sağlık kuruluşu son günlerde çeşitli tartışmalara yol açtı. Özellikle bölgede yaşayan İzmirlilerin tepkisini çeken işletmenin önümüzdeki günlerde faaliyete geçmesi beklenirken, bölgede yaşayan vatandaşlar resmi makamlardan duyarlılık beklediklerini kaydetti. Balçovalılar gelişmeleri “Sağlık dağıtmak üzere yapılan bu kurum insanları sağlığından edecek. Bu nasıl bir tezat” diyerek yorumladı.

BAKANLIK RUHSAT İÇİN İNCELEME BAŞLATTI

Ortaya çıkan manzara ve özel tıp merkezinin son durumu hakkında bilgi veren İzmir İl Sağlık Müdürü Bediha Salnur, “Söz konusu firma tarafından yapılan bir ruhsat başvurusu var. Resmi işlemler ve incelemeler devam ediyor. Henüz faaliyete geçmedi. Sağlık Bakanlığı’na bir yazı gönderdik ve taleplerini ilettik. Bakanlık ruhsatı vermeden önce çeşitli kurumlardan da görüş isteyecek. Ancak mevzuat içinde baz istasyonlarını doğrudan engelleyici ya da kısıtlayıcı bir madde bulunmuyor. Fakat sağlık haricinde bazı engeller mevcut, bunlarla ilgili nihai değerlendirme yine bakanlığımız ve ilgili kurumlar tarafından yapılacaktır” dedi.  

“İSTASYONLARLA İLGİLİ İZİN VE DENETİM SÜREÇLERİNDE SIKINTILAR VAR”

Baz istasyonlarının çevre ve sağlık açısından etkilerini değerlendiren TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Helil İnan Kınay ise konuyla ilgili izin, denetim ve uygulama süreçlerindeki sıkıntılara değindi ve “Artık özellikle şehir merkezilerinde söz konusu baz istasyonları karşımıza çok sık ve farklı şekillerde çıkmakta. Birçok baz istasyonu heykel, duvar ve farklı biçimlerde tasarlanabiliyor ve insanların fark etmesi mümkün olmuyor. Bu tesisler büyük ölçekte olmadığından doğrudan Çevresel Etki Değerlendirme kapsamında değerlendirilmiyor. Baz istasyonlarının bütüncül şekilde planlanarak iyi şekilde denetlenmesi ve izinlerin belirli standartlara bağlanması şart. Bugün baktığımızda aynı yerde ihtiyacın çok çok üstünde ve sayıca fazla istasyonlar kurulduğunu görüyoruz. Yönetmelik ve kurallar da kent merkezindeki okullar, sağlık tesisleri, kamusal alanlar gibi birçok bölgede ihtiyaçtan fazla ve çok sık şekilde karşımıza çıkan bu istasyonların durumuna göre şekilleniyor. Bilimsel açıdan sağlığa etkileri halen tartışmaları olan baz istasyonları için şartların ve uygulama esaslarının doğru şekilde ele alınması ve denetimlerin daha sıkı biçimde yerine getirilmesi gerekiyor” dedi.

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.