Dolar 32,5987
%0.38
Euro 34,8082
%0.22
Altın 2.496,430
%0.48
Bist-100 9.465,00
%-0.63

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Balçova’da Gaziler Günü kutlandı

Balçova’da Gaziler Günü kutlandı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik unvanın verilişinin yıldönümü olan 19 Eylül Gaziler Günü, Balçova’da kutlandı. Balçova’da yaşayan Gaziler ve aileleri onuruna yemek veren Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, resmi törenlerde de Gaziler’le saygı duruşunda bulundu.

  • Ege Postası
  • 19.09.2018 - 10:46

Ulu Önder Atatürk’e Gazilik Ünvanı verilişinin yıl dönümü olan 19 Eylül Gaziler Günü tüm yurtta olduğu gibi Balçova’da da bir dizi etkinlikle kutlandı. İlk olarak Balçova’daki Gaziler ve aileleri onuruna bir yemek veren Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, belediye meclis üyeleri ile birlikte konuklarıyla tek tek ilgilendi. Gaziler ile sohbet eden Başkan Çalkaya “Sizler sadece Vatanın kurtuluşu için vücudunuzun bir parçasını vermediniz. Bu ülkeyi ayakta tutan sizlerdeki cesaret ve vatan sevgisidir. Belediye Başkanı olarak değil bir vatandaş olarak da ömrüm boyunca sizlerin hizmetkarıyım” diye konuştu. Yemekte Türkiye Muharip Gaziler Derneği İzmir Şubesi Başkan Yardımcısı Orhan Aydın, Başkan Çalkaya’ya çiçek vererek Gaziler için yaptığı çalışmalardan ötürü kutladı.

Balçova’daki kutlama programı sabah Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen resmi törenle devam etti. Törene Gaziler ile birlikte Balçova Kaymakamı Süleyman Özçakıcı, Balçova Garnizon Komutanı P.Alb. Cenk Baburşah, Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ve protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Törene katılanlar Atatürk Anıtı’na Çelenklerin konulmasının ardından Saygı Duruşu’nda bulunarak İstiklal Marşını okudu. Törenlerin ardından ebediyete ulaşmış gaziler için Balçova Belediyesi tarafından lokma döktürüldü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.