Dolar 32,3181
%0.21
Euro 35,0783
%-0.12
Altın 2.307,390
%1.31
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Balbay yardımcı doçentlerin sesi oldu

Balbay yardımcı doçentlerin sesi oldu

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim Komisyonu Üyesi Mustafa Ali Balbay Yardımcı Doçent ünvanının kaldırılmak istenmesini Meclis gündemine taşıdı.

  • Ege Postası
  • 17.01.2018 - 09:04

Türkiye'de 36 bin yardımcı doçentin varlığını hatırlatan Balbay şöyle konuştu:

“Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan tarafından son yapılan değerlendirmelere göre yardımcı doçentlik ünvanının kaldırılacağı kamuoyuna duyuruldu. Bu durumda mevcut 36 bin yardımcı doçentin ne olacağı henüz tam olarak belirlenmiş değil. YÖK'ten sızan bilgilere göre doçent olmalarına yönelik bir çalışma sözkonusu olsa da, yardımcı doçentlerin önemli bir bölümünün doktor öğretim görevlisi olacağı ifade edilmekte.”

Düşünülen tasarrufun yardımcı doçentlerin pozisyonlarını daha geriye düşüreceği kaygısını paylaşan Balbay,”Yardımcı Doçentlerin bir kısmının doçent olacağı, bir kısmının doktor öğretim görevlisi olacağı duyumları akademik dünyada huzursuzluk yaratmıştır. Bu, büyük bir haksızlık. Kamuoyuna yansıyan düzenlemede mülakatın kaldırılması olumludur, güzel bir gelişmedir. Ancak bunu yaparken yardımcı doçentlerin önemli bir bölümünü tenzilirütbeyle güvencesiz bir şekilde öğretim üyeliğinden geriye almak büyük bir haksızlıktır. Bir haksızlığı giderelim derken büyük bir kesimin bundan mağdur olacağı sonucu doğmaktadır. YÖK'ü, bu konuda çalışma yapanları, daha şimdiden sağlıklı bir düzenleme yapmaya çağırıyorum. Yardımcı doçentlerin haklarının verilmesini talep ediyorum.” diye konuştu.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.