Dolar 32,3157
%0.2
Euro 35,1213
%0
Altın 2.292,730
%0.67
Bist-100 9,06
%2.86

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Balbay, Meclis'i göreve çağırdı

Balbay, Meclis'i göreve çağırdı

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıyı kınadı, "Bu koşullarda Meclis açık olmalıdır, Türkiye TBMM'den yönetilmelidir" dedi.

  • Ege Postası
  • 26.08.2016 - 15:44

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, ülke bütünlüğüne arka arkaya saldırılar düzenlendiği bir dönemde TBMM'nin acilen toplanması gerektiğini savunarak "Suriye topraklarında operasyon düzenliyoruz, terör kitlesel kıyıma dönüşmüş, ana muhalefet liderine saldırı düzenlenmiş, Meclis böyle bir zamanda açık olmayacak da ne zaman açık olaca? Mademki ülke bütünlüğüne saldırı var o zaman Türkiye Meclis'ten yönetilmelidir" dedi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na dün yapılan suikast girişimi İzmir'in Foça İlçesi'nde yapılan basın açıklamasıyla lanetlendi. Demokrasi Meydanı'nda, CHP'li Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, CHP Foça İlçe Başkanı Günal Biçer, partili belediye meclis üyeleri, partililer ve vatandaşların katılımıyla yapılan basın açıklamasına CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay da eşlik etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik suikast ve Cizre'deki terörist saldırısını kınayan Mustafa Ali Balbay, "Bu koşullarda Meclis açık olmalıdır, Türkiye TBMM'den yönetilmelidir. Hepimiz bu ülke için ölmeye hazır Kemal Kılıçdaroğlu'yuz. CHP nerede olursa olsun bu ülkenin sigortasıdır. Bize sadece yas tutmak yakışmaz. Kaderimizi kimseye emanet etmeyeceğiz. Bugün 26 Ağustos Büyük Taarruz‘un başladığı gün. O ruhla geleceğe bakıyoruz. Suriye topraklarında operasyon düzenliyoruz, terör kitlesel kıyıma dönüşmüş, ana muhalefet liderine saldırı düzenlenmiş, Meclis böyle bir zamanda açık olmayacak da ne zaman açık olaca? Mademki ülke bütünlüğüne saldırı var o zaman Türkiye Meclis'ten yönetilmelidir. 

CHP sadece arada bir danışılacak parti değildir. Ülkeyi yönetenler sorumluluklarının bilincinde olmalı. Sadece yas tutmak acizliktir. 15 Temmuz Türkiye'yi iç savaşa sürükleme senaryosunun bir halkasıdır. Balkanlar dağıldı, 'sıra Türkiye'de' dediler. Kafkaslar çöktü, sıra Türkiye'de dediler; Irak parçalandı, sıra Türkiye'de dediler; Suriye iç savaşta, sıra Türkiye'de diyorlar... Hayır, sıra Türkiye'ye gelmeyecek. Türkiye 26 Ağustos, 9 Eylül, 29 Ekim, 23 Nisan, 19 Mayıs ruhuyla yoluna devam edecek" dedi.

CHP Foça İlçe Başkanı Günal Biçer, yapılan saldırıyı kınadıklarını ifade etti. Biçer, "Ülkemizi karıştırmak, iç çatışmaya sürüklemek, kardeşi kardeşe kırdırmak isteyenlere, 'bu ülkede silah sesleri' yükselsin diyenlere, bombalar patlasın üzerinden siyaset yapalım diyenlere, işine gelince terörü, dini kullanmaya çalışanlara, bana dokunmayan bin yaşasın diyenlere inat; çocukların kahkahası yükselsin, barış ve kardeşlik, Atatürk Cumhuriyeti, canımız memlekete feda olsun demeye, bu uğurda göğsümüzü siper etmeye devam edeceğiz" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.