Dolar 32,5497
%0.19
Euro 34,9355
%-0.1
Altın 2.442,300
%0.25
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Balbay konuştu Meclis karıştı

Balbay konuştu Meclis karıştı

TBMM Genel Kurulu’nda CHP İzmir Milletvekili Balbay’ın sözleri gerginlik çıkardı. Balbay'ın, Başbakan Yıldırım için “Cin Ali” benzetmesi yapmasına AK Partili vekiller tepki gösterdi. AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya sosyal medyadan Balbay'ı topa tuttu. CHP'li Vekil, Başbakan için o ifadeyi kullanınca gerginlik çıktı

  • Ege Postası
  • 10.01.2017 - 20:06

TBMM Genel Kurulu'nda partisi adına konuşan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın Başbakan Binali Yıldırım için "Cinali" demesi tansiyonu yükseltti.

Balbay'ın Meclis'te yaptığı konuşma şu şekilde:" Bugün görüşmekte olduğumuz Anayasa değişiklikleri ne yazık ki aklıma dün Sayın "cin Ali Yıldırım, pardon Binali Yıldırım'ın,  kendisi söyledi Birali, Binali dedi de oradan söylüyorum. Kendisi söyledi, Binali Birali, diye. Başbakanınızın hoşgörüsü kadar hoşgörülü olun. Sizin için memleketin ne önemi var, mühim olan istikrar. Memleketin ne önemi var mühim olan iktidar. "

Balbay'ın konuşması sırasında AK Parti milletvekilleri masalara vurarak Balbay'ı protesto etti. Meclis Başkanvekili Balbay'dan sözlerini düzeltmesini istedi. AK Partili milletvekilleri kürsüdeki Balbay'ın üstüne yürüdü ve "Özür dile" diye bağırdı. Araya diğer milletvekilleri girdi. Tansiyon düşmeyince Meclis başkanı tarafından birleşime 5 dakika ara verildi. Meclis'te oturuma ara verilmesinin ardından milletvekilleri arasında itiş kakış yaşandı. (DHA)

KAYA'DAN BALBAY'A: SİZİN SEVİYENİZ BU

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, Twitter'dan attığı mesajlarla Balbay'a tepki gösterdi. Kaya şu ifadeleri kullandı;

“Muhalefet, doğruya yanlış deme yeri değildir. Hakaret etme, milletin değerlerine saldırma yeri hiç değildir. CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, TBMM kürsüsünden yine üslupsuz ve seviyesiz bir konuşma yaptı. Gerçi defalarca söylemiştim, sizin seviyeniz bu. Şimdi de kendinize yakışanı yapıyorsunuz, kumaşınız bu. Ahlak, ahlak, ahlak. İhtiyacınız olan tek şey ahlak. Eğer biraz ahlak sahibi olsaydınız, o kürsüde İzmir'in Başbakanı'ndan özür dilerdiniz. Balbay bilmez, İzmir'in siyasi kültürü bu şekilde bir dil ile konuşmayı reddeder. İzmir, hoşgörünün ve uzlaşının kentidir. Siyasi, hukuki, ahlaki tüm değerleri ayaklar altına alan Balbay'ı şiddetle kınıyorum.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.