Dolar 32,3217
%0.22
Euro 35,1296
%0.02
Altın 2.298,910
%0.94
Bist-100 9,06
%2.88

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Balbay'dan zeytinlikler için ilginç dilek!

Balbay'dan zeytinlikler için ilginç dilek!

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın hazırladığı Üretim Reform Paketi'nin Milli Eğitim Komisyonu'nda görüşülmesi sırasında zeytinliklerle ilgili ilginç bir diyalog yaşandı.

  • Ege Postası
  • 27.05.2017 - 10:13

Sanayinin gelişmesi ve üretimin artmasını hedefleyen pakette organize sanayi bölgeleri seçilirken zeytinliklerin talan edilme olasılığını içeren bir madde de yer alıyor. CHP İzmir milletvekili Mustafa Ali Balbay, AKP iktidarı döneminde 6 kez zeytinlikleri talan edecek değişikliğin gündeme geldiğini, tepki üzerine geri çekildiğini anımsatarak şunları söyledi:

"Efsaneye göre her şeye kadir olmak isteyen bir yönetici tuttuğu her şeyin altın olmasını istemiş. Bir şekilde elde etmiş. Tuttuğu her şey altın olmaya başlamış. Taşı tutuyor altın, ağacı tutuyor altın. Müthiş mutlu. Saatler sonra acıkınca iş değişiyor. Ekmeği tutuyor altın, suya uzanıyor altın. Sonu köyü oluyor. Zeytinlikleri kıyanların tuttuğu altın olsun."

Balbay'ın konuşmasının ardından söz alan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Bu konuda çok bastırmayacağız. Üretim alanlarının, verimli arazilerin talan edilmesini kesinlikle istemeyiz. Gerekirse bu maddeyi kaldırırız" dedi.

Bunun üzerine Balbay şöyle devam etti:

"Zeytin Anadolu'nun öteden beri yaşam biçimidir. Zeytin ağacını koruyanın hayatı zeytin taneleri kadar bereketli, zeytin ağacı kadar uzun, zeytinyağı kadar sağlıklı olsun. Bu maddeyi çıkarmanız en güzeli."

Paket önümüzdeki günlerde öteki ilgili komisyonlarda görüşüldükten sonra Meclis genel kuruluna gelecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.