Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Balbay'dan Ödemişlilere miting daveti

Balbay'dan Ödemişlilere miting daveti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, İzmir'in Ödemiş ilçesinde yaptığı seçim çalışmalarında, 24 Haziran'daki seçimlerde partisinin milletvekili adayları ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce için destek istedi. Balbay, Ödemişliler'i Muharrem İnce'nin 21 Haziran'daki İzmir mitingine davet etti.

  • Ege Postası
  • 20.06.2018 - 20:30

CHP İzmir Miletvekili Mustafa Balbay, partisinin seçim çalışmaları kapsamında CHP Ödemiş İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti. Balbay, CHP Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet  Kiremitçi, CHP İzmir 2. Bölge 11. sıra milletvekili adayı Mehmet Birlik, CHP Ödemiş İlçe eski Başkanı Nazan Dönmez  ve partililer  tarafından karşılandı. Balbay buradaki konuşmasında, "CHP'nin kendi içinden Muharrem İnce gibi bir aday çıkartması, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun ölçüp biçmesi, gerçeği görüp ona göre hareket etmesi bir erdemdir. Karşı tarafta kurulan ittifaka karşı, başka bir ittifak kurmak hiç kolay değildi. Seçim sonuçları ne olursa olsun Türkiye tek adam dayatmasıyla gerilmiştir. Anadolu'nun değişik yerlerinde görüyorum; bir tek adam dayatması, 'O ne derse o olur' duygusu aşılmış durumda. Burada tabii ki CHP'ye Muharrem İnce'nin getirdiği büyük ivme, yine Meral Akşener'in bir başka merkez yaratması, Temel Karamollaoğlu, çekirdekteki bir başkalaşmadır. Bu karşı taraf için çok farklı bir tablo. Çünkü, Karamollaoğlu, Aralık'ta saraya çağrıldı. Erdoğan dedi ki: 'Al sana 15 milletvekili, hangi görevi istiyorsan vereyim. Partinin anahtarını bana ver.'  Karamollaoğlu, bunu kabul etmedi. Genel hatlarıyla, 'Bu iş bitti demiyorum' ama, 'Tek adam dayatması yenildi' diyorum. Önceleri sandığa gittiğinde mutlaka 2 kişiden 1'i AK Parti'ye oy verdi. Ama, kimse, 'AK Parti'ye oy verdik' demiyordu. 'Oy verdik' demeye çekiniyorlardı. Ama şimdi de 'Vermeyeceğiz' demeye çekiniyorlar. Böyle bir ayrım var öncekiyle sonraki arasında. Gerçekten Anadolu'da dipten gelen bir dalga var. Çok farklı illerin kendince gerekçeleri var. Biz, şu nedenle,'İnce'ye oy vereceğiz' diyorlar" dedi.

"Ortak paydanın Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanı seçileceğine inanıyoruz" olduğunu savunan Balbay, "Biz Erdoğan'ın dilinden Muharrem İnce'nin anladığını görüyoruz. Hatta Şanlıurfa'da hiç unutmuyorum, 'Muharrem İnce'yi nasıl görüyorsunuz' dediğimde, 'Halkın diliyle konuşuyor' dediler. Ona ulaşabilmek her şeyden önce çok önemliydi, bu başarıldı" diye konuştu.

Balbay, Ödemişliler'i CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin 21 Haziran Perşembe günü İzmir Gündoğdu Meydanı'nda saat 19.00'da yapacağı mitinge davet etti. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.