Dolar 32,3397
%0.28
Euro 35,1220
%0
Altın 2.312,910
%1.55
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Balbay'dan Buca cezaevi ziyareti: 'Hukuk herkese lazım'

Balbay'dan Buca cezaevi ziyareti: 'Hukuk herkese lazım'

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay Buca E Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan eski TRT kameramanı Binali Erdoğan'ı ziyaret etti. Balbay, "hukuk gün gelir herkese lazım olur. Tutuklama cezaya dönüşmemeli" dedi.

  • Ege Postası
  • 17.11.2017 - 16:02

Ziyaret öncesi Cezaevi Müdürü Remzi Uluşahin'den bilgi alan Balbay, cezaevlerindeki doluluk oranının insan haklarına aykırı bir boyuta ulaştığını, olumsuzlukların ancak yöneticilerin özel çabasıyla giderilebildiğini vurguladı.

Binali Erdoğan'la bir saat görüşen Balbay çıkışta şu değerlendirmeleri yaptı:

"Binali Erdoğan TRT'de kameraman olarak çalışırken aylar önceki bir sosyal medya paylaşımı nedeniyle önce işten atılıyor. Sonra da hakkındaki ihbar nedeniyle soruşturma açılıyor. Erdoğan soruşturma kapsamında karakola çağrılıyor. Kendisi gidiyor. Oradan adliyeye götürülmesi gerekiyor. Polis aracı olmayınca kendi aracı ile yanına görevli polisi de alıp adliyeye gidiyor. İfadesi alınıyor ve kaçma şüphesi olduğu iddiasıyla tutuklanıyor. Tutukluluk tam anlamıyla cezaya dönmüş durumda."

Binali Erdoğan'ın sağlığının ve moralinin yerinde olduğunu söyleyen Balbay, şöyle devam etti:

"Erdoğan, bu devran böyle gitmez diyor. Bir an önce özgürlüğü bekliyor. Adalet mücadelesi veren herkese selamlarını, dayanışma duygularını iletti. Çıkışta yazacaklarını şimdiden hazırlamış. Koğuştaki gençler ondan okuma alışkanlığı edinmeye başlamış. Erdoğan, cumhurbaşkanına hakaret ettiği iddiasıyla yargılanıyor. Bu tutuklamayı gerektirecek suçlardan değil. Olayın içinde AKP yönetimine yaranmadan, FETÖ'cülüğünü gizlemek için saldırıya geçmeye pek çok pis koku var."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.