Dolar 32,5994
%0.38
Euro 34,7372
%0.01
Altın 2.498,100
%0.55
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Balbay'dan AK Parti İzmir Milletvekili Kaya’ya yanıt

Balbay'dan AK Parti İzmir Milletvekili Kaya’ya yanıt

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay AKP İzmir Milletvekili Atilla Kaya’ya yanıt verdi. Balbay 35 projeden somut olarak hükümetin yatırımı ile gerçekleşen sadece 2 projenin olduğu gerçeğini yineledi. Balbay'dan olay yaratacak sözler

  • Ege Postası
  • 30.05.2016 - 13:52

Atilla Kaya’yı Binali Yıldırım’dan sorumlu İzmir Milletvekili olarak nitelendiren Balbay, “Kuru sözlere karnımız tok. Kaya İzmir’e hizmet etmek istiyorsa önce İzmir’in milli gelirden hak ettiği payı almasına yardımcı olsun. 35 projeyi de takip etsin. 2011 yılında vaat edilen 35 projeden somut olarak gerçekleşen sadece  Konak Tünelleri ve Kemalpaşa – Turgutlu demiryoludur” dedi.

Adnan Menderes Havalimanı Yeni İç Hatlar Terminalinin Yap-İşlet-Devret modeli ile TAV konsorsiyumu tarafından inşa edildiğine dikkat çeken Balbay, hükümetin bunu kendine mal etmek istediğini vurguladı. “35 İzmir 35 Proje”yi İzmir’e anlatmak için hükümet tarafından İzmir’de kurulan “ 35 Proje Hareketi Derneği”nin Birinci Kordon’daki binasının bile aylar önce kapandığını anımsatan Balbay, “İzmir halkını her seçim öncesi proje yalanlarıyla kimsenin kandırmaya hakkı yoktur” dedi.  

Balbay sözlerine şöyle devam etti:

“Öyle anlaşılıyor ki Kaya İzmir için taş üstüne taş koymak yerine, elindeki taşı İzmir’in sorunlarını dile getiren Milletvekillerine atmayı yeğliyor. Geçen hafta üç gün boyunca Küçük Menderes havzasındaydım. Patates üreticisi perişan. Hal böyle olunca bölgedeki esnafın da kazancı düşmüş. Patates tarlada 15 kuruş. Kaya bize laf yetiştireceğine İzmir merkezinin ve kırsal kesimin sorunlarına çözüm üretsin ”

Balbay son olarak 35 proje dışında hükümetin 7 Haziran Genel Seçimleri öncesinde İzmir’e duyurduğu 626 tesisin açılışı ile ilgili olarak, Bayraklı Şehir Hastanesine hala bir çivi bile çakılmadığını söyledi. Balbay ayrıca Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun İzmir’e 466 proje sözüyle geldiğini hatırlatarak, tüm bu projelerinin takipçisi olacağız dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.