Dolar 32,5740
%0.1
Euro 34,9757
%0.42
Altın 2.419,780
%-0.14
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bal: Örnek belediyecilik için iddialıyım çünkü...

Bal: Örnek belediyecilik için iddialıyım çünkü...

CHP Çiğli Belediye Başkan aday adayı Gürbüz Bal, belediye başkanı olması halinde çok iyi bir belediyecilik örneği göstereceğini ifade etti, “ İddialıyım çünkü ilçe örgütü,il başkanlığı ve Büyükşehir ile koordineli bir belediyecilik modeli oluşturacağım. İddialıyım çünkü projelerle halka dokunacağım. İddialıyım çünkü kendime güveniyorum.İddialıyım çünkü yapamayacağım sözü vermiyorum” dedi. Bal, kendisine yönelik ‘örgütten gelmiyor’ eleştirilerine de cevap verdi.

  • Ege Postası
  • 06.01.2014 - 10:48
EGE POSTASI - CHP İzmir’de en fazla aday adayının olduğu Çiğli’de gözler Genel Merkez’de…Partide aday gösterilecek ismin en fazla merak edildiği ilçelerin başında yer alan Çiğli’de adaylık için şanslı isimler arasında gösterilen Gürbüz Bal, saha çalışmaları sırasında tespit ettiklerini, Çiğli’ye yönelik projelerini anlattı.Bal, ‘örgütten gelmiyor’ eleştirilerine de cevap verdi.

CHP Çiğli Belediye Başkan aday adayı Gürbüz Bal, mesleği gereği sürekli halkın içinde olduğunu bu yüzden vatandaşın beklentisi ve Çiğli’nin sorunlarını çok iyi bildiğini söyledi.

“İNSANLARDA GÜVENSİZLİK VAR”
Çiğli’de aday adayı olarak sahada gerçekleştirdiği çalışmalardaki tespitlerini paylaşan Bal, “ İnsanlarda güvensizlik var. Belediye başkanına dokunmak istiyor. Sıcak samimi bir el sıkış istiyor. Samimi bir şekilde gözlerine bakılmasını istiyor.İşsizlik ciddi bir sorun Çiğli’de… Ayrıca sosyal tesis eksikliği var” dedi.


“İSTİHDAM KONUSUNDA İDDİALIYIZ
Sorunlara yönelik çözüm önerilerini de anlatan Bal, şunları söyledi; “ Belediyenin asli görevi değil ancak benim işsizliğe yönelik önemli projelerim var. Türkiye’nin en büyük üçüncü sanayisi burnumuzun dibinde. Buradaki iş adamlarıyla görüşmeler kurup koordineli bir şekilde adalar bazında bağlantı kurduktan sonra bize gelecek iş taleplerine de meslek gruplarına ayırıp kursa tabi tutup sertifika vereceğiz. Fabrika sahipleriyle görüşüp belediye bünyesinde yetişenlere iş verilmesi konusunda talepte bulunacağız. İşletmelere de avantaj sağlayacağız. Bir günde 3 vardiya çoğu…Servislerini biz karşılayacağız. İşçilerin servis ücretlerini biz karşılama sözü vereceğiz. İşçisini Çiğli ve Çiğli Belediyesi’nden alıyorsa bizim servislerimiz mahallerden toplayacak işçileri sabah bırakacak fabrikaya...Akşamda aynı şekilde. Ne olacak bir yıl da 3 vardiya ile çarpınca bin küsür gün servis parası ödememiş olacak. Fabrika sahibi için önemli bir meblağ bu…Ben fabrika sahibi olsam Konak’tan işçi getireceğime hazır ayağıma gelen ve yetişmiş işçiyi almak en doğrusu olacaktır. Bu yüzden tercihini bizden kullanacak.İstihdam konusunda iddialıyız. Bir çok fabrikaya işçi yerleştireceğiz.Çiğli’nin başlangıç ve bitiş noktasına bakın yüzlerce mobilya mağazası var ancak bu işin sanayisi yok. Karabağlar Kısıkköy gibi üretim ve satış modeli yok. Çiğli’ye bu modeli getirmek istiyoruz.Yaşlılar yurdu yapmayı planlıyorum. Hızla yaşlanan bir nüfus var. 5 yıldızlı konseptte olacak sosyal aktiviteler yer alacak. Kadın sığınma evi ve çocuk kreşine ihtiyaç var. Kültür merkezleri düşünüyorum. Açık pazaryerlerini kapatmaya yönelik planlarımız var”

YATIRIMLAR HALKA DANIŞILARAK YAPILACAK
Seçimlerin halkın desteğiyle kazanıldığını, bu yüzden halka danışarak yatırımlar yapacağını ifade eden Bal, “ Mahallelerde oluşturacağımız halk meclislerine danışarak yatırımlarımızı yapacağız. Samimiyetime güveniyorum. Verdiğim sözleri hep tutum. Gürbüz Bal asla ve asla kendi bireysel çıkarları için yalan konuşmayacak.Doğru neyse onu konuşacak. CHP ilkelerinden taviz vermeyecek.Halkın çıkarları uğruna taşın altına elini koyacak Toplumuz ve halkımız ne istiyorsa onun gerçekleşmesi için mücadele edecektir” diye konuştu.


İDDİALIYIM ÇÜNKÜ
Belediye başkanı olması halinde çok iyi bir belediyecilik örneği göstereceğini ifade eden Bal, “İlçe örgütü,il başkanlığı ve Büyükşehir ile koordineli bir belediyecilik modeli için iddialıyım. İddialıyım çünkü projelerle halka dokunacağım. İddialıyım çünkü kendime güveniyorum.İddialıyım çünkü yapamayacağım sözü vermiyorum” ifadelerini ulandı.

KOŞTURDUM NE GÖREV VERİLDİYSE YAPTIM
Örgütün içinden gelmediğine dair gelen eleştirilere cevap veren Bal şunları söyledi;
“Beni bilen bilir.24 yıldır örgütün içinde siyaset yapıyorum. Siyasette tatlı rekabetler olacaktır. Karalamalarda oluyor. Benim kadar bu partiye emek vermiş kişi sayısı İzmir’de çok azdır. Ben her türlü bedeli ödedim. Maddi ve manevi... Koşturdum ne görev verilirse harfiyen yerine getirdim. Söylenenler afaki laflar. Çiğli’de 7 yıldır siyaset yapıyorum. 7 yıl bir bölgede aktif siyaset yapmak yeterli değilse bunun süresi nedir. Bireysel çıkarları bir kenara bırakmalıyız. Yerel yönetimler kırılma noktasıdır. Bizim alacağımız oy 2015’te iktidarı aralamamızda en büyük etken olacaktır.”

“ÇİĞLİ DEMOKRASİYİ SEVİYOR”
Aday adaylarının fazla olmasının bir avantaj olduğunu söyleyen Bal, “ Çiğli siyaseti seviyor, demokrasiyi seviyor.Aday adayı sayısının fazla olması bir avantajdır.Aday adayı olan herkes bu görevi yapacak düzeyde” dedi.

KÜSLÜK OLMAMALI
Belediye başkan adayı gösterilmeyen hiçbir aday adayının küslük yaşamaması gerektiğini ifade eden Bal, şunları söyledi, “2009’da da aday adayıydım.Merhum Ensari Bulut aday olduktan sonrada partililiğimin gereği çalıştım. Aday belli olduktan sonra aday adaylığı kalkar partiler yarışır. Parti terbiyesini iyi almış biri olarak, partiyi özümsemiş biri olarak hiçbir zaman partiden sapmadım sapmamda”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.