Dolar 32,4304
%0.06
Euro 34,4170
%-0.22
Altın 2.489,270
%0.25
Bist-100 9.680,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakanlık paylaştı: İşte İzmir’in korona haritası!

Bakanlık paylaştı: İşte İzmir’in korona haritası!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Bilim Kurulu toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında, büyükşehirlerin virüs yoğunluk haritası paylaşıldı. İzmir'deki koronavirüs vakaları ile ilgili de bir haritalandırma yayınladı. Tabloya göre İzmir’de vaka sayısı en fazla olan ilçeler merkezdeki ilçeler.

  • Ege Postası
  • 07.04.2020 - 21:20

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye genelindeki dağılımda İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak’ta vaka yoğunluğunun yüksek olduğunu belirtti. Vakaların takibi için yeni aplikasyonlar geliştirdiklerini belirten Koca, haritalandırma yolu ile mahalle mahalle vakaları takip ettiklerini belirtti.

RENKLER NE ANLAMA GELİYOR'

Bakanlığın renklendirerek işaretlediği yöntemde vakaların sayıları görünebiliyor. Mavi renkler testleri, Mor renkler ikinci testleri, Yeşil renkler vaka sayısını, Kırmızı renkler ise ölüm sayılarını gösteriyor. İşaretlerin renklerine göre bulundukları ilçe ve bölgede de tespit edilebiliyor.

Koca, toplantıda İzmir’in ilçe ilçe yoğunluk haritasını da gösterdi. Yayınlanan haritaya göre metropol ilçelerde yoğunluğun dış ilçelere göre daha fazla olduğu görülüyor.

EN FAZLA VAKA KARABAĞLAR'DA!

Gündeme Bakış’ın edindiği bilgiye göre; İzmir’de vaka sayısı en fazla olan ilçe Karabağlar. Karabağlar’ı Buca, Konak, Bornova ve Karşıyaka takip ediyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Covid-19 tanısıyla takip edilen hastaların Türkiye genelindeki dağılımını gösteren haritalar paylaştı.

Haritalara göre; İstanbul, Ankara, İzmir, Körfez Kocaeli, Sakarya,Zonguldak'ta yoğunluk daha fazla.

Bakan Koca, şunları söyledi:

* Burada kırmızıyla işaretlenen bölgeler, yoğunluğun daha fazla olduğu bölgeler olarak yansımakta.

* Özellikle Türkiye genelindeki dağılımda İstanbul, Ankara, İzmir, Körfez Kocaeli, Sakarya, Zonguldak.

* Özellikle bu noktada yoğunluğun daha fazla olduğunu bu haritadan görmek mümkün.

* Ankara’dan mahalle mahalle sokak caddesine kadar yoğunluğun nerede olduğunu gösteren ve nasıl takip ettiğimize örnek olsun diye gördüğünüz bir tablo.

Bakan Koca, İzmir ile ilgili bir haritalandırma da yaptıklarını belirtti. İzmir'in yoğunluk haritasında vakaların özellikle merkez ilçelerinde yoğunlaştığı görülüyor.

İzmir'deki yoğunluk haritası

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.