Dolar 32,3469
%0.3
Euro 35,1453
%0.07
Altın 2.301,620
%1.06
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakanlık duyurdu... Sağlıkçılara artık İZBAN da ücretsiz!

Bakanlık duyurdu... Sağlıkçılara artık İZBAN da ücretsiz!

Sağlık çalışanları, İstanbul'da Marmaray, Ankara'da Başkentray ve İzmir'de İZBAN'dan bugün itibarıyla ücretsiz yararlanacak. Kararı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan duyurdu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Cuma günü toplu ulaşımı sağlık çalışanlarına ücretsiz yapmış, TCDD ortaklığı nedeniyle sadece İZBAN’da bu durumu gerçekleştirememişti.

  • Ege Postası
  • 22.03.2020 - 16:28

Çin'de ortaya çıkan ve ülkemizde 21 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan yeni tip koronavirüse karşı sağlık çalışanlarının üstün mücadelesi devam ederken Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'dan sağlık çalışanları için önemli bir açıklama geldi. Turhan, yaptığı açıklamada, İstanbul'da Marmaray, Ankara'da Başkentray ve İzmir'de İZBAN'ın bugün itibariyle sağlık çalışanlarına ücretsiz olduğunu duyurdu.

BUGÜN İTİBARIYLA BAŞLADI
Dünya genelinde binlerce insanın ölümüne neden olan Kovid-19'a karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere hükümetin ve milletin canla başla savaş verdiğini dile getiren Turhan, şöyle devam etti:

"Bu savaşın en önünde her türlü tehlikeyi göze alarak görevlerini yerine getiren sağlık çalışanlarımız için ne yapsak azdır. Biz de işlerinden yorgun argın evlerine dönecek sağlık çalışanlarımızı İstanbul'da Marmaray, Ankara'da Başkentray ve İzmir'de İZBAN'da ücretsiz olarak ağırlayacağız. Söz konusu uygulama bugün itibarıyla başlayacak."

Sağlık çalışanlarının Marmaray, Başkentray ve İZBAN'dan faydalanmak için sadece kimliklerini göstermelerinin yeterli olacağına dikkati çeken Turhan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ailesi olarak sağlık çalışanlarının fedakarca mücadelelerinde her zaman yanlarında olduklarını bildirdi. Turhan, tüm Türkiye gibi tüm sağlık çalışanlarımızı ayakta alkışladıklarını sözlerine ekledi.

İZMİR’DE ARTIK İZBAN’DA ÜCRETSİZ
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Tunç Soyer'in talimatıyla sağlık personeli 20 Mart'tan itibaren metro, tramvay, gemiler ve otobüslerden ücretsiz yararlanmaya başlamıştı.  Ayrıca İZELMAN’ın açık otoparkları da sağlık çalışanlarına ücretsiz olarak hizmet veriyor. Bakanlığı kararı sonrası İzmir’de sağlık çalışanlarına kamu ulaşımı ücretsiz hale geldi. Doktorlara dolmuşlara para vermeye devam ediyor.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.