Dolar 32,5598
%0.14
Euro 34,8967
%0.67
Altın 2.433,330
%0.02
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Yıldız: Petrol fiyatlarının Mısır kaynaklı artmasını temenni etmem (2)

Bakan Yıldız: Petrol fiyatlarının Mısır kaynaklı artmasını temenni etmem (2)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Mısır’da seçilmiş hükümete karşı yapılan askerî darbenin, istikrarı yok etme adına ambalajsız bir işlem olduğunu söyledi. AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda gazetecilerin sorularını...

  • Ege Postası
  • 05.07.2013 - 14:27
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Mısır’da seçilmiş hükümete karşı yapılan askerî darbenin, istikrarı yok etme adına ambalajsız bir işlem olduğunu söyledi. AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda gazetecilerin sorularını cevaplandıran Yıldız, Mısır'daki askerî darbe yüzünden petrol fiyatlarında yaşanabilecek sıkıntıları değerlendirdi.

Söz konusu darbeyi istikrarsızlaştırma olarak yorumlayan Bakan Yıldız, “Mısır’daki olaylar, bazı yerlerde ve bazı ülkelerde olduğu gibi ambalajıyla sunulmamıştır. Ambalajsız bir şekilde, siyasi iktidarın bozulması adına sunulmuştur. Türkiye olarak bu konuyla alakalı yaklaşımlarımıza bütün partilerle birlikte Meclis'te, hükümet olarak da açıklamalarla hep beraber şahit oldunuz. Enerji, istikrarsızlığı sevmeyen sektörlerden biridir. Yalnızca petrol değil, aynı zamanda döviz fiyatlarıyla beraber Türkiye’de bir hareketlenme oldu biliyorsunuz, son bir ay içinde. Bunun bir kısım sebepleri yurtiçi kaynaklı, bir kısım sebepleri de yurtdışı, FED’in (ABD Merkez Bankası) açıklamalarından dolayı olmuştur. Türkiye’de son bir ay içinde dolarla aldığımız petrolün fiyatına, doların yüzde 5,2 TL karşısında paritesi sebebiyle zam gelmiştir, 1,84’ten 1,94’lere çıkmıştır. Ham petrol ve ithal ettiğimiz bu kaynaklar, gerek bölgemizdeki gerekse uluslararası siyasi istikrarsızlıkları son derece dikkatle izleyen sektörlerdir. Temenni etmem ki ham petrol fiyatları yükselmiş olsun. Aynı şekilde temenni etmem ki döviz fiyatları yükselmiş olsun. Şu ana kadar bizim maliyetlerimizde artış oldu ama bunu vatandaşımıza, sanayicimize, tüccarımıza yansıtmadan sürdürüyoruz.“ dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.