Dolar 32,5020
%0.28
Euro 34,6037
%0.32
Altın 2.499,640
%0.66
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Sarıeroğlu'ndan taşeron işçilerle ilgili flaş açıklama

Bakan Sarıeroğlu'ndan taşeron işçilerle ilgili flaş açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu taşeron çalışanlarla ilgili yapılacak düzenleme ile ilgili açıklama yaptı. Sarıeroğlu yaptığı açıklamada "Biz bakanlık olarak çalışmamızı 10 gün içinde tamamlayacağız" ifadelerine yer verdi.

  • Ege Postası
  • 18.11.2017 - 05:32

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu,  Maliye Bakanlığı ile taşeron işçilerle ilgili gerekli çalışmaları yaptıklarını  belirterek, "Sayın Başbakanımıza ve ilgili mekanizmalara arz edeceğiz, ondan  sonra kamuoyuyla paylaşacağız, bir de paydaşlarımızla görüşeceğiz." dedi. 

Sarıeroğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik  Bakanlığının 2018 yılı bütçesine ilişkin görüşmelerde, milletvekillerinin soru ve  eleştirilerini yanıtladı.

Taşeron işçilerle ilgili düzenlemenin yıl sonuna kadar tamamlanacağını  yineleyen Sarıeroğlu, şunları söyledi:

"Tabii bu zor bir konu. Geçmiş dönemde çalışma yapılmış ve disipline  edilmeye çalışılmış bir alan. Sendikalara üye olma hakkı getirilmiş, toplu  sözleşme hakkı getirilmiş, kıdem tazminatı güvence altına alınmış. Diğer taraftan  ihalelerin üç senelik olarak yapılmasıyla ilgili düzenlemeler gerçekleştirilmiş  ama şu anda bir süreç var. Maliye Bakanlığımızla birlikte gerekli sunumlarımızı,  çalışmalarımızı yaptık. Sayın Başbakanımıza ve ilgili mekanizmalara arz edeceğiz,  ondan sonra kamuoyuyla paylaşacağız, bir de paydaşlarımızla görüşeceğiz.

"YASA ÇERÇEVESİNDE ÇALIŞMALARIMIZI GERÇEKLEŞTİRİYORUZ"

İşsizlik Sigortası Fonunun amacı dışında kullanıldığı eleştirilerini  yanıtlayan Sarıeroğlu, bu konudaki yasal düzenleme çerçevesinde hareket  ettiklerini belirtti. Sarıeroğlu, fonun kuruluş amacının sadece işsizlik ödeneği  ödemek olarak tanımlanmadığını, iş gücünün istihdam edilebilirliğini artırmak,  çalışanların vasıflarını yükselterek işsizlik riskini azaltmak, teknolojik  gelişmeler nedeniyle işsiz kalması beklenenlerin başka alanlara yönlendirilmesini  sağlamak, istihdamı artırıcı ve koruyucu tedbirler almak ve uygulamak, işe  yerleştirme ve danışmanlık hizmetleri temin etmek, iş gücü piyasası araştırma ve  planlama çalışmalarını yapmak olarak da tarif edildiğini kaydetti.

Bakan Sarıeroğlu, "Gerek aktif iş gücü programları gerek pasif iş gücü  programları çerçevesindeki bütün faaliyetlerimiz İşsizlik Sigortası Fonunun  kanunda yer alan amacıyla bire bir örtüşmektedir. Bu anlamda biz, İŞKUR  aracılığıyla kanunun vermiş olduğu görevin yerine getirilmesiyle alakalı da  çalışmalar yapıyoruz."

ÇOCUK İŞÇİ ÇALIŞTIRANLAR HAKKINDA İŞLEM UYGULANDI

Çocuk işçiliğiyle mücadelenin en çok önem verdiği konuların başında  geldiğini vurgulayan Sarıeroğlu, görevlendirdikleri müfettişlerin Şanlıurfa ve  Adana'da tarlada çalışan çocuk işçileri tespit ettiğini, çocuk işçi çalıştıranlar  hakkında işlem uygulandığını bildirdi.

Bakanlığa başlamasından sonra ilk olarak Polatlı'daki mevsimlik tarım  işçilerini ziyaret ettiğini anımsatan Sarıeroğlu, mevsimlik tarım işçilerinin  barınma koşullarını iyileştirecek projeleri hayata geçireceklerini ifade etti.

Sarıeroğlu'nun açıklamalarının ardından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik  Bakanlığı, Mesleki Yeterlilik Kurumu, Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi  Enstitüsü, Devlet Personel Başkanlığı, SGK ve İŞKUR'un 2018 yılı bütçeleri kabul  edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.