Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Pakdemirli İzmir'de önemli açıklamalarda bulundu

Bakan Pakdemirli İzmir'de önemli açıklamalarda bulundu

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir'in Kiraz ilçesinde sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, muhtarlar ve kooperatif üyeleri ile bir araya geldi, burada 31 Mart yerel seçimlerine dair açıklamalarda bulundu. Bakan Pakdemirli, CHP'nin büyükşehir adayı için de "Seferihisar'da hiçbir şey yapılmadı. Sanki çok şey yapılmışçasına tuttular Seferihisar'daki belediye başkanına 'sen büyükşehir belediye başkan adayısın' dediler. Seferihisar'da ne yapmış ki İzmir'e yapacak diyorum" diye konuştu. Pakdemirli'den önemli açıklamalar... O proje için tarih verdi

  • Ege Postası
  • 06.02.2019 - 13:59

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir'in Kiraz ilçesinde sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, muhtarlar ve kooperatif üyeleri ile bir araya geldi, burada 31 Mart yerel seçimlerine dair açıklamalarda bulundu. AK Parti için oy isteyen Bakan Pakdemirli, yapacakları projelere de değinerek, "Süs bitkisi yetiştiricileri için projeler var. Mevcut orman fidanlıklarından ihtiyaç fazlası olanları özel fidanlık sahiplerine kiraya veriyoruz. Bunun yanında, ormanlık alanlarda süs bitkilerinin de yetiştirilebileceği özel orman fidanlığı kurulmasına izin verilmesini sağlayacağız" dedi.


Bakan Bekir Pakdemirli, Kiraz'da sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, muhtarlar ve kooperatif üyeleri ile bir araya geldi. Burada katılımcılara seslenen Bekir Pakdemirli, Kiraz'ın Suludere Mahallesi'nde yer altı barajı projesi ile ilgili çalışma yapacaklarını belirtti. Yine Kiraz'da veterinerlik fakültesi kurulduğunu hatırlatan Pakdemirli, "Evlatlarımızın artık Kiraz'dan göç etmeyecek. Devletimiz çok büyük. Kiraz gibi bir yerde bile artık üniversitemiz var" ifadelerini kullandı.
Konuşmasının devamında sözü, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne getiren Pakdemirli, "90'lı yılları kayıp olarak görmek lazım. 2000'li yıllardan itibaren AK Parti tek başına iktidara geldi ve 16 yıldır da iktidarda" dedi. 31 Mart yerel seçimlerine dair de konuşan Bakan Pakdemirli, "Bu seçim ister istemez, vatandaş tarafından teveccüh edilen başkanlık sisteminin bir tasdiki, bir noter onaylaması gibi, bu sistemin devamı veya devamı değil yönünde bir onaylamanız olacak. Bu belediye seçimlerinin iki önemli unsuru var. AK Parti belediyeciliğinin devamını istiyorsanız, AK Parti'ye vereceksiniz.

Bir de parlamenter sisteminin tekrar konuşulmaması, başkanlık sisteminin devamı ve bu sitemin daha da oturması anlamında hükümete, devlete destek olacaksınız" diye konuştu. Bakan Pakdemirli, "Çocuklarımızın geleceği için, gönlünüzdeki parti ne olursa olsun AK Parti'ye desteklerinizi istiyorum" dedi.

'195 MİLYON LİRA HİBE VERDİK'

Tarımla ilgili rakamlar da veren Bakan Pakdemirli, "Türkiye dünyada tarımsal hasılada 7'nci sırada. Hani ilk 10'a girmeye çalıyoruz ya... Süt sığırında Avrupa'da 1'inci sıradayız. Destekleri 8 misli artırdık. Bu yıl 16,1 milyar TL desteğimiz olacak. Orman varlığımızı artıran nadir ülkelerden biriyiz. Kiraz'a son 16 yılda tarım ve hayvancılık alanında 195 milyon lira hibe verdik. Kiraz'ın tarımsal hasılası 772 milyon TL'ye gelmiş" diye konuştu.

SÜS BİTKİSİ MÜJDESİ

Üzerinde çalıştıkları projelerin olduğunu söyleyen Pakdemirli, "Seracılık ile ilgili çok ciddi bir hibe projesi başlatmak üzereyiz. Kış zamanında özellikle sebze ve meyve fiyatları gündemimizi kaplıyor. Biz burada seracılık alanını artırabilirsek, gerekli tedariki sağlayabilirsek, fiyat probleminden inşallah çıkartacağız. Süs bitkisi yetiştiricileri için de projeler var. Mevcut orman fidanlıklarından ihtiyaç fazlası olanları özel fidanlık sahiplerine kiraya veriyoruz. Bunun yanında, ormanlık alanlarda süs bitkilerinin de yetiştirilebileceği özel orman fidanlığı kurulmasına izin verilmesini sağlayacağız. Hayvancılığın geliştirilmesine ormanların katkısının artırılması için orman alanlarında otlatmaya açılan alanları artırarak yüzde 53'e çıkartıyoruz. Ayrıca ormanlık alandan geçen enerji nakil hatları ile yangın, emniyet yol ve şeritlerinde yem bitkisi yetiştirilerek hayvancılık yapan vatandaşlarımızın ücretsiz olarak faydalanması sayesinde de yem maliyetleri düşürülecek, hayvancılığın gelişmesine katkı sağlayacağız. Bölgemizde ormanlık alanlarda yetişen yabani zeytinleri aşılayıp 3 yıl bakımını yaptıktan sonra, orada yaşayan köylülerimize eşit bir şekilde ücretsiz olarak dağıtıp, 49 yıllığına ürününü kendilerinin toplamasına izin vereceğiz" diye konuştu. İzmir Valisi Erol Ayyıldız da yaptığı konuşmada, kentin son günlerde çok fazla yağış aldığını ve yapılan yatırımlar sonucu, yağışların berekete dönüştüğünü belirtti. Kiraz Belediye Başkanı AK Partili Saliha Özçınar da, ilçeyi hayvancılık üssü haline getirmek istediklerini söyledi. 

BAKANI ARADI HOPARLÖRÜ AÇTI

Bakan Pakdemirli, Kiraz programında Suludere Mahallesi'nde bulunan 80. Yıl İlk ve Ortaokulunu ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi.

Öğrencilerin okullarına ek bina yapılması talebini iletmeleri üzerine Pakdemirli, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'u telefonla arayarak hoparlörünü açtı. Öğrencilerin ek bina talebini ilettikleri Milli Eğitim Bakanı Selçuk da konuyla ilgileneceğini belirtti. 

Bakan Pakdemirli, öğrencilere yeni yarı yılda başarılar dileyerek, "Milli Eğitim Bakanımıza ulaştırdık talebinizi, inşallah ek binanız en yakın zamanda yapılır. Size yeni yarı yılda başarılar diliyorum. Bana söz veriyor musunuz, karneniz 'hepsi pekiyi' olacak. Orman Genel Müdürümüz de okul bahçesindeki ağaçlandırmaları yapacak." diye konuştu.  Öğrenciler derslerinde başarılı olacakları sözünü vererek Pakdemirli'ye teşekkür etti.

Daha sonra esnafı ziyaret eden Bakan Pakdemirli, vatandaşlara hitabında İzmir'in yıllardır yerinde saydığını, yapılacak seçimlerle gelişme fırsatı yakalayacağını söyledi.

'SEFERİHİSAR'A NE YAPTI Kİ'

Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin aynı partide olmasının önemine değinen Pakdemirli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ne kadar iyi niyetli olsa da yürümüyor. Politik ve siyasi ajandalar ön tarafa çıkıyor. Bizim inşallah bu seçimle beraber Nihat Zeybekci arkadaşımız aday. Ege'nin evladı, İzmir'de de uzun zamandır iş yapan bir arkadaşımız. İnşallah onunla beraber AK Parti belediyeciliğinin devamı olarak Kiraz'da bu işi yapabilirsek bugünkünden çok daha fazla hizmet almak imkanı olacak. Öteki türlü ne yaparsak yapalım bir şey olmuyor.

Benim evim Seferihisar'a 10 kilometre uzakta. Seferihisar'ın, Urla'nın, Güzelbahçe'nin belediyeciliğini biliyorum. Seferihisar'da hiçbir şey yapılmadı. Sanki çok şey yapılmışçasına tuttular Seferihisar'daki belediye başkanına 'sen büyükşehir belediye başkan adayısın' dediler. 'Seferihisar'da ne yapmış ki İzmir'e yapacak '' diyorum. İnşallah bu seçimde hep birlikte AK Parti'nin devamını sağlayacağız." 

Pakdemirli, tarımla uğraşan insanların ekmeğini taştan çıkardığını ifade ederek, ekonomik sebeplerle artan girdi maliyetlerini düşürmek için gece gündüz çalıştıklarını vurguladı. 

Suludere'nin içme suyu ihtiyacını çözmek için fizibilite çalışmalarına başlattıklarını aktaran Bakan Pakdemirli, bu projeyi yerinde incelemek için bölgeye geldiğini kaydetti. 

Bakan Pakdemirli, daha sonra Kiraz Belediyesini ziyaret etti. 

'35 PROJE EVİMİN BODRUMUNDA YAZILDI'

Tarım ve hayvancılığın önemine de değinen Bakan Pakdemirli, vatandaşların toprağı terk edip köyleri boşaltması halinde milletin karnının aç, buzdolaplarının boş kalacağını söyledi. Daha sonra TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın, İzmir'den milletvekili adayı olduğu 2011 seçimi öncesi yapmayı vaat ettiği 35 projeye değinen Bekir Pakdemirli, "35 projenin bir kısmı yapıldı, bazıları da yapılıyor. Bu projeleri Sayın Binali Yıldırım ile bodrum katında yazdık. Projeler yazılırken rahat bırakmıyorlardı o dönemde sayın başkanımızı. Nereye gidelim diye düşündük. Bizim evin bodrumunda oturduk, projeleri yazdırdık" dedi.

Pakdemirli, konuşmasının ardından esnafı ziyaret etti.

ÖDEMİŞ KAYAK MERKEZİ İÇİN TARİH VERDİ

İzmir'in Kiraz ilçesindeki programının ardından Ödemiş'in Balabanlı Mahallesi'nde üreticilerle buluşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, burada ilçe sakinlerine seslendi. Konuşmasının başında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın selamını getirdiğini söyleyen Pakdemirli, "Çiftçiye ait ne kadar destek borcu varsa, bunları ocak ayı içerisinde kapattık. 2018'lerin de erken ödenmesi için çalışma yapıyoruz. 'Mevcut hak edişlerin hepsini ödeyebilir miyiz' diye bir çalışma yapıyoruz ama bütçe kaynakları içerisinde" dedi. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın imkanları  doğrultusunda çalışma yaptıklarını açıklayan Bakan Pakdemirli, "Ağustos ayında bir ekonomik taarruz yaşadık ve ciddi bir şekilde döviz fiyatları arttı. Allah'a şükür döviz fiyatları geriye düştü ama bu arada yem, gübre, ilaç fiyatları artı. Girdimiz arttı ve sizleri de biraz zorladık ama inanın sizler uyumuyorken biz de uyumadık. Gübre, yem fiyatlarını ne kadar geriye çekebiliriz, diye çalışma yaptık. Buğday ve arpa konusunda desteklerimizi artırdık, birçok konuda desteklerimizi artırmaya ve sizleri rahatlatmaya çalıştık" diye konuştu.

Ödemiş- Tire yem fabrikasının 14 Şubat'ta ihalesini yapacaklarını da söyleyen Pakdemirli, "İhalesi yapıldıktan sonra en kısa zamanda temelini atacağız. Bu fabrikanın bölge ekonomisine desteğini inşallah göreceğiz" dedi. Bozdağ Kayak Merkezi'ne de değinen Pakdemirli, kayağı sevdiğini ve zamanında Bozdağ'da kayak yaptığını vurgulayarak "Bozdağ'ı inşallah önümüzdeki sene kış turizmine açmamız lazım. Gençlerimiz için çok önemli. Burada karları görüyorum. Bu karı, kâra çevirmemiz lazım. Avusturya'da milli gelirin yüzde 50'si, 60'ı sadece kardan geliyor. Bölge ekonomisi bu işten para kazansın istiyorsak, biz üstümüze düşeni yapacağız. Önümüzdeki sezona yetiştirecek şekilde biz gereğini yapacağız" dedi.

'İLÇE İLE BÜYÜKŞEHİR AYNI OLMADIĞI ZAMAN YETERLİ HİZMET ALINMIYOR'

Yerel seçimlere değinen Bakan Pakdemirli, ilçe ile büyükşehir aynı olmadığı zaman yeterli hizmet alınamadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu hoş sedanın devamını istiyorsak, Münir Bezmez kardeşimizi destekleyeceğiz. Sadece Münir Bezmez kardeşimiz değil, İzmir bu kez makus talihini yenecek. Yaşım 46. Dörde bölsek, ilk çeyreğini İzmir'de geçirdim, son çeyreğini gene İzmir'de geçirdim, fotoğraf karesi aynı. Artık İzmir'in hizmete ihtiyacı var. Burası AK Parti belediyeciliği ile tanıştı ama ne kadar yaparsanız yapın ilçe ile Büyükşehir aynı olmadığı zaman yeterli hizmet alınmıyor. O nedenle hem ilçede hem de Büyükşehirde sizlerin değerli desteğini bu kardeşlerim alabilirse güzel olur. Büyükşehirde Nihat Zeybekci kardeşim, Denizlili ama İzmir'de iş yapan, o da Ege'nin efesi, sizler gibi. Ona da destek, Bezmez'e de destek. Benim de size sözüm; Bakanlığımın gücü yettiği sürece, hükümetim yettiği sürece ben de Ankara'da sizlerin elçisi olarak, sizlerin istediklerinizi dile getirerek, bunların takipçisi olacağım. Ben sizlere sahip çıktığım kadar, sizlerin de bölge insanı olarak bana Ege'de sahip çıkmanızı isterim."

PAKDEMİRLİ’DEN ET İTHALATI AÇIKLAMASI

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ödemiş’te Yeşil Bademli Kooperatifi Süs Bitkileri Üreticileri ile buluştu. Üreticiye verilen desteklere değinen Bakan Pakdemirli, et ithalatıyla ilgili olarak da, "Etle ilgili birçok eleştirimiz var. Son dönemde etle ilgili tüketim artığı için, bazen eksik kalıyor. Bazen ithalat yapılabiliyor, ama inşallah 2021 yılı sonu itibariyle herhangi bir ithalatımız olmayacak. Buna rağmen sığırda Fransa’dan sonra Avrupa’da yine ikinci sıradayız" dedi.

Konuşmasında çiçek üreticilerinin, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden yeterli desteği görmediğini söyleyen Pakdemirli, "Bu bölgedeki üreticilerimize, Büyükşehir Belediyesi yeterli desteği yapmadı ve gerekli alımlar yapılmadı. Üreticilerimiz İstanbul, Ankara’ya satılar, başka belediyelere sattılar ama gerekli ilgiyi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden görmedik. Bizim de Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Nihat Zeybekci. O da bu bölgenin evladı. Hem Nihat Zeybekci’yi, hem de değerli dostum Münir Bezmez’e (AK Parti Ödemiş Belyediye Başkan adayı) desteğinizi beklerim. 31 Mart’ta inşallah daha iyi bir İzmir için, daha çok hizmet alan bir İzmir için hep birlikte yürüyeceğiz. Ben CHP’den iyi bir hizmet görmedim arkadaşlar, kusura bakmayın. Bu işlere de futbol takımı gibi bakmamaya çalışan bir insanım. Ama hizmeti de arıyorum, arıyorum, CHP siyasetinde bulamıyorum" diye konuştu.

Pakdemirli, buradaki programının ardından Tire’ye geçti.

'DOĞDUĞUM TOPRAKLARIN BU YÖNETİMİ HAKETTİĞİNE İNANMIYORUM'

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Tire Belediyesi Konferans salonunda üreticiler ile bir araya geldi. Burada konuşan Bakan Pakdemirli, İzmir'e hizmet vermek için mücadele ettiklerini ifade ederek, "Hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum, 1983 yılında ben İzmir’den ayrıldım ve Ankara'ya taşındım. Rahmetli babam siyasete girecekti o gün aklımda güzel İstanbul’la yarışan bir İzmir silueti kalmış. Seneler sonra Ankara'yı, İstanbul'u arşınladıktan sonra 2004 yılında tekrar İzmir’e taşındım. Memleketime geri döndüm bir kaç ay geçti baktım mutsuz oluyorum. Sebeplerini ararken kendimi önce sivil toplum örgütlerinde, daha sonra AK Parti saflarında buldum ve hizmet mücadelem başlamış oldu. Bu mücadele İzmir'e hizmet mücadelesi, bu mücadele Tire'ye hizmet mücadelesi, Doğduğumuz ve doymamız gereken topraklara, evlatlarımıza kalması gereken topraklar için hizmet mücadelesidir. Ben sizlerin arasından çıktım. Sizlerle biriz sizlerle beraberiz. Toprakla uğraşan insan, toprağı seven insan,  topraktan gelirini alın teri ile kazanan insan hakikaten farklı oluyor, gözünün içi gülüyor." dedi.

'İZMİR GERİ KALMIŞ DURUMDA'

Ankara'ya taşınmadan önce İzmir'de yaşadıklarını belirten Bakan Pakdemirli, "İzmir o zaman nasılsa şimdide öyle yani buraya herhangi bir hizmet gelmemiş, inşallah önümüzdeki seçimlerde AK Parti Belediyeciliğine gelebilirsek hem İzmir hem Tire hizmetine kavuşur. Ankara, İstanbul, Bursa ve Kayseri’ye bakın İzmir hakikatten geri kalmış durumda, İzmir bunu haketmiyor. Ben doğduğum toprakların bunu hakettiğine inanmıyorum." dedi.

'MALİYETLER ARTTI, ÜRETİCİ GECE GÜNDÜZ UYUMADI, BİZDE UYUMADIK'

Ekonomide dengeler değişince tarım sektörünün hemen etkilendiğini vurgulayan Pakdemirli konuşmasına şöyle davem etti:

"Ekonomi bozulduğu zaman tarım sektörü hemen etkileniyor ve girdi miktarları artıyor. Ülkemiz bazı operasyonlarla sarsmak istediler, gezi olayları başarılı olmadı, 17- 25’le FETÖ‘nün yargı darbesiyle karşı karşıya kaldık. Bu da yetmedi 15 Temmuz'da gerçek darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı. Bu da yetmedi bizim dövizimizin fiyatıyla oynamaya başladılar. Bir an evvel AK Parti iktidarından kurtulmak ve Türkiye’yi iktidarsızlaştırmak istediler. Doların 7.5 TL‘ye kadar çıktığı dönemleri yaşadık, açıkçası bende korktum. Ama ekonomi yönetimimiz bunu topladı, tabi bu olaylar maliyetlerimizi arttırdı. Ama biz, siz kara kara düşünürken, bizde size nasıl destek oluruz diye gece gündüz uyumadık birçok önemli üründe indirimler aldık."

'KÜÇÜK AİLE İŞLETMELERİNİN KORUNMASI GEREKLİ'

Konuşmasında küçük aile işletmelerinin korunması gerektiğine değinen Pakdemirli, "Hem bitkisel hem de hayvansal üretimde küçük aile işletmelerinin korunması gerekli. Ormanlık alanlarda yetişen yabani zeytinleri aşılayarak üç yıl bakımını yaptıktan sonra 49 yıllığına orada yaşayan köylülere vereceğiz." dedi.

Yerel seçimlerde Tire için Selman İçelli'ye, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için de Nihat Zeybekci'ye destek beklediklerini söyledikten sonra Pakdemirli konuşmasını tamamladı. Konuşmasının ardından Bakan Pakdemirli’ye Tire’nin meşhur yemişi ve Tire keçesinden özel hazırlatılmış tablo hediye edildi. Bakan Pakdemirli'ye, Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül de eşlik etti. (DHA-AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.