Dolar 32,5178
%-0.09
Euro 34,7884
%-0.22
Altın 2.420,660
%-0.39
Bist-100 9.749,00
%1.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Pakdemirli görevi devraldı

Bakan Pakdemirli görevi devraldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı yeni kabinede yer alan Bekir Pakdemirli, Tarım ve Orman Bakanlığı görevini Veysel Eroğlu ve Ahmet Eşref Fakıbaba'dan teslim aldı. Eski Orman ve Su işleri Bakanı Eroğlu, Bakanlığın yaptığı çalışmalar hakkında kısa bilgiler verip, yeni Bakan Bekir Pakdemirli’ye görevinde başarılar diledi. Törene AK Parti İzmir milletvekillerinin yanı sıra milletvekili seçilemeyen İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan eski Vekili Bilal Doğan da katıldı. İzmirli Bakan Pakdemirli görevleri devraldı

  • Ege Postası
  • 10.07.2018 - 17:54

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Mecliste önce eski Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, daha sonra eski Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'dan görevleri devraldı, "Çiftçileri ezdirmeyeceğiz" mesajı verdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Mahmut Atilla Kaya, Ceyda Bölünmez Çankırı, Cemal Bekle, Necip Nasır, Yaşar Kırkpınar, Fehmi Alpay Özalan’ın da hazır bulunduğu törende konuşan eski Bakan Veysel Eroğlu, bakanlığın bugüne kadar yaptığı çalışmalar hakkında kısa bilgiler verdi.

BAKANLIĞIN ÇALIŞMALARI HAKKINDA KISA BİLGİLER VERDİ

Tarım ve Orman Bakanı görevine getirilen Bekir Pakdemirli’ye yeni görevinde başarılar dileyen eski Bakan Veysel Eroğlu, “Su yönetimi genel müdürlüğü kurduk. Havza bazında dünyada ilk defa planlamaları yapıyor.  Meteoroloji iptidai durumdaydı.  Türkiye’de ilk defa dünyanın en ileri meteoroloji sistemini kurduk. Denizler artık bizden soruluyor. Hava durumu itirazları ve her türlü bilgiyi burada görmek mümkün. Meteoroloji tahminleri için meteoroloji radyosunu kurduk. Bir de geçen hafta ilk kez test yayınlarını yaptığımız meteoroloji televizyonu kurduk. Ormanla ilgili genel müdürlük sadece ormanlık alanda faaliyet gösteriyordu. Artık orman teşkilatı Türkiye’nin her yerinde faaliyet gösteriyor. Sayın Cumhurbaşkanımız seferberlik kapsamında 4 milyar fidanı 29 Kasım 2017 tarihinde dikimini yapmıştı. Seferberlik devam ediyor” şeklinde bilgi verdi.

PAKDEMİRLİ: BEREKETLİ TOPRAKLARIMIZ VAR

Tarım ve Orman Bakanı olarak atanan Bekir Pakdemirli devir teslim töreninde konuştu. 

Pakdemirli, "Seçimler bitti, 25 Haziran sabahı Facebook'a bir fotoğraf koydum. Ailemize ait çiftliğe gidip çizmeleri giydim. Pazar günü öğrendim bunu. Hangi bakanlık olduğunu bilmiyordum. Tayyip Bey ile konuştum. Yöneticiliğini yaptığımız şirketleri sord? Tarım Bakanlığı'nı beklemiyordum. Bizim bir çiftliğimiz var aileye ait. Orada biraz üzüm yetiştiriyoruz, biraz zeytin var. Ufak bir zeytinyağı tesisimiz var. İki tane tavuk kümesimiz var. Biraz incir var. Her şeyden biraz var. O yüzden bu işin biraz matematiğini öğrendik. Çiftçilik gerçekten zor. Bizim ana gelir kaynağımız değil ama çiftçiliği hakkıyla yapmaya kalktığınızda çok çok harcayıp, az az kazanıyorsunuz. İnşallah yeni dönemde üreticimizi ezdirmeden, gıda enflasyonunu da koruyarak çiftçiliğimizi iyi bir yere götürürüz. Yerlilik ve millilik ilkesi gereği tarımımızı daha iyi yerlere taşıyacağız. Petrolümüz, altınımız yok ama bereketli topraklarımız var." diye konuştu.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.