Dolar 32,3306
%0.25
Euro 35,0565
%-0.19
Altın 2.284,980
%0.33
Bist-100 8,98
%1.95

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Pakdemirli’den İzmir değerlendirmesi

Bakan Pakdemirli’den İzmir değerlendirmesi

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, 10 Numara İzmir başlıklı proje lansman toplantısında konuşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir’in yavaş şehir olmasına ihtiyacı olmadığını söyledi. Bakan Pakdemirli’den İzmir değerlendirmesi

  • Ege Postası
  • 07.02.2019 - 11:36

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- Kaya Termal Otel’de gerçekleşen ve çok sayıda AK Parti yöneticisi, ilçe belediye başkan adayları ile partililerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda konuşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “İzmir fotoğrafının hala aynı olduğunu keşfettim. Siyasi aileden gelen bir insan olarak kendimi siyasetin içinde buldum. Kader bana Ankara’da görev verdi. Buna karşın Ankara’ya gidip geriye dönüp bakmayanlardan değilim. İzmir’in gelişmesi için bu mücadelenin devamında bakanlığımın konularında da hükümeti ilgilendiren tüm konularda da bu bölgenin gelişmesine inşallah hizmet etmeye devam edeceğim” diye konuştu.

Bakan Pakdemirli, Citta Slow’un Seferihisar’daki temsilcisi olan CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer’i kast ederek, İzmir’in yavaş şehir olmaya ihtiyacı olmadığını, hızlı kent olmak ve gelişmek zorunda olduğunu söyledi.

BİZİM MUTLAKA HIZLI ŞEHİR, HİZMET ODAKLI ŞEHİR OLMAMIZ GEREKİYOR

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “İzmir projesi olan ile olmayanı inşallah bu kez ayıracak. İzmir’in yavaş şehir olmaya tahammülü yok. İzmir hızlı olmak zorunda. Yavaş şehir ya da duran şehir olmaya ihtiyacımız yok. Bizim mutlaka hızlı şehir, hizmet odaklı bir şehir olmamız gerekiyor. Projesi olmayanlara bugün inşallah İzmir tercihini bu yönden kullanmayacak. Denizli’yi nasıl imar ettiyse İzmir’i de onun ötesinde hizmet yapacak. Biz de hükümet ve bakan olarak emrinde olacağız. İzmir’in projelerini destekleyeceğiz” dedi.

PAKDEMİRLİ: 35 PROJE EVİMİZİN BODRUMUNDA YAZILMIŞTI

İzmir’in Binali Yıldırım’ın adaylığı dönemindeki 35 projesinin kendi evlerinin bodrumunda yazıldığını anlatan Bakan Pakdemirli, “35 projenin bir kısmını bizim evin bodrumunda yazdık. Bizim evin bodrumunda projektör var, oraya gittik. İzmir ile ilgili sayın Binali Yıldırım ile baktık ki, bu genç adam heyecan duyuyor, gel beraber proje havuzumuzdan seçelim dedik. 35 projenin ruhunun Zeybekçi’nin projelerinde olmasından mutlu oldum. Bunların bir an evvel hayata geçirilmesi çok önemli. İzmir ile ilgili kaygı duyan bir insan olarak, tekrar Ankara’dan İzmir’e döneceğim. Ama bu kez içim rahat. Sayın Zeybekçi’ye İzmir’i teslim edeceğiz. Evlatlarımızın iş ve aş bulabileceği bir kent olacak İzmir. İnşallah çok daha güzel bir İzmir’e kavuşacağız” ifadelerini kullandı.

AYDIN ŞENGÜL: İZMİR DE TÜRKİYEMİZİN STARI

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, İzmir’i bir stara benzeterek, iyi bir menejerle yönetilmesi gerektiğini söyledi. Şengül, ”Starların doğuştan gelen özellikleri vardır. Cazibeli, çekicidirler. İzmir de Türkiyemizin starı. Yaradılıştan itibaren kendine has özellikleri, güzellikleri, cazibesi olan bir şehir. Bir de starların menejerleri vardır, onları yönlendirir. Ne kadar iyi yönetilirse o kadar zirvede kalır starlar. Değilse cazibesini kaybeder, geçmişte yıldız oldukları konuşarak geçirir. İzmir de böyle bir star konumunda” diye konuştu.

ŞENGÜL: SAYIN ZEYBEKCİ DAHA ÖNCE BAZI YERLERİ STAR YAPTI

Nihat Zeybekci’nin kısa, orta ve uzun vadede iyi düşünülmüş projeleri sunacağını kaydeden AK Parti İl Başkanı Şengül, “Uzun süredir İzmir’de yaşıyoruz. onlara nasıl çözüm üreteceğiz diye merkezi hükümet ve yerel yöneticilerimizle çalışmalar yapıyoruz. Bugün kendini daha önce ispatlamış, bazı yerleri star yapmış adayımız sayın Zeybekci İzmir’in geleceğiyle ilgili sade, her biri tek ütek ince ayrıntısına kadar düşünülmüş, öyle çok flash olmayan, kısa, orta ve uzun vadede sorunları nasıl çözeceğine dair, uzmanlarıyla görüşmüş, aylarca kafa yorduğu projeleri az sonra sizlerle paylaşacak” ifadelerini kullandı.

HERKESİN YAŞAM TARZINA VE SİYASİ GÖRÜŞÜNE SAYGI DUYUYORUZ

İzmirlilerin yaşam tarzına da siyasi görüşlerine de saygı duyduklarını dile getiren Aydın Şengül, Atatürk ve Cumhuriyet değerlerine sahip çıkacaklarını dile getirdi. Şengül, “Herkesin yaşam tarzına ve siyasi görüşüne saygı duyuyoruz. Ama yerel yönetimler gerçekten önemli. Farklılıklarımızı bir kenara bırakıp yaşadığımız şehri en iyi şekilde kimin daha iyi yönetebileceğine, bilgi birikimine, geçmişine bakarak değerlendirebileceğimize inanıyoruz. İzmir yönetecek kişilerin özelliklerine göre değil hep sloganik söylemlerle konuşuldu. Ne zaman sıkıntılarla ilgili çözüm önerileri konulsa hemen ortak değerler üzerinden siyaset yapıldı. Atatürk, laiklik, yaşam tarzı denildi. Atatürk hepimizin önemli bir değeri, lideri. Cumhuriyet, Atatürk sadece belli bir kitleye, belli bir siyasi partiye hapsedilecek kadar küçük olamaz. Biz tüm bu ortak değerlerimize sonuna kadar sahip çıkıyoruz. İnşallah hep beraber, bakanlığı döneminde ciddi başarılara imza atmış, tecrübesini ve birikimini kanıtlamış sayın Zeybekci sizinle beraber olacak. Sizleri İzmir’in geleceğine gitmek için baş başa bırakıyorum” değerlendirmesini yaptı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.