Dolar 32,5263
%-0.06
Euro 34,7959
%-0.2
Altın 2.432,990
%0.12
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Pakdemirli’den İzmir’de kongre mesaisi

Bakan Pakdemirli’den İzmir’de kongre mesaisi

Pakdemirli: "Suriye'nin toprak bütünlüğüne bizim dediğimiz bir şey yok. Ama biz, yaklaşık 5 milyon mülteciyi topraklarımızda ağırlayan bir ülke olarak Orta Doğu'da söz sahibi olmamız gerekiyor. Bütün bu kavga bundan çıkıyor" dedi. Bakan Pakdemirli İzmir'deki Kınık, Bergama ve Aliağa'daki AK Parti ilçe kongrelerine katıldı. Pakdemirli’den İzmir’de kongre mesaisi

  • Ege Postası
  • 08.03.2020 - 15:41

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Suriye'nin toprak bütünlüğüne bizim dediğimiz bir şey yok. Ama biz, yaklaşık 5 milyon mülteciyi topraklarımızda ağırlayan bir ülke olarak Orta Doğu'da söz sahibi olmamız gerekiyor. Bütün bu kavga bundan çıkıyor." dedi. 

Kınık Kaymakamlığını ziyaret eden Pakdemirli, AK Parti Kınık İlçe Başkanlığının Delez Yaşam Vadisi'nde düzenlenen 7. Olağan Kongresi'ne katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan kongrenin Divan Başkanlığını AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan yaptı. Kongrede İdlib şehitleri için Kur'an-ı Kerim okundu.

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli kongrede yaptığı konuşmada, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Suriye ile ilgili gelişmelere değinen Pakdemirli, bu ülkede Türkiye'yi etkileyen bir terör koridoru kurulmaya çalışıldığını, buna mutlaka müdahale edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Bakan Pakdemirli, "Suriye'nin toprak bütünlüğüne bizim dediğimiz bir şey yok. Ama biz, yaklaşık 5 milyon mülteciyi topraklarımızda ağırlayan bir ülke olarak Orta Doğu'da söz sahibi olmamız gerekiyor. Bütün bu kavga bundan çıkıyor. Türkiye, 21'inci yüzyılda bölgenin lideri olmaya aday bir ülke ve bölgede ben de varım dedikçe aşağı çekmeye çalışan güçler oluyor." diye konuştu.

Türkiye'nin sığınmacılara yaklaşık 40 milyar dolar harcadığına işaret eden Pakdemirli, Avrupa'nın ise sadece vaatte kalan sözler verdiğinin altını çizdi.

Güneyden yeni bir göç dalgası geldiğini ifade eden Pakdemirli, "Bu misafirlerimizin, burada kalmak isteyenlerin başımızın üstünde yeri var. Ama Avrupa'ya geçmek isteyenlere de biz artık müsaade edeceğiz. Mülteciler bugün bir dram yaşıyor. Yunanistan Nazi zulmünden kaçarken onlara Suriyeliler ekmek verdiler, battaniye verdiler, gönüllerini, evlerini açtılar. Yunanistan şu an diyor ki 'Biz bunları kabul etmeyeceğiz'. Miçotakis, 'Aldığımız tedbirlerin daha fazlasını yapacağız.' diyor. Kendilerine medeni diyenlerin, Avrupalıların yaptıklarına bakmak lazım." dedi.

 

Tarımda yapılanlar

Son 1,5 yılda tarımla ilgili çok büyük başarılar elde ettiklerini anlatan Bakan Pakdemirli, şu an itibarıyla çiftçinin şikayet edeceği, özellikle ürün fiyatlarıyla ilgili hiçbir problemin kalmadığını vurguladı. 850-900 liraya satılan buğdayı bin 350 liraya Toprak Mahsulleri Ofisinin aldığını, göreve geldiğinde süt, et, fındık fiyatıyla ilgili problemlerin bulunduğunu, bunları çözdüklerini kaydeden Pakdemirli, "Bugün her ektiğiniz ürünle ilgili neredeyse hep müdahaleci olduk. Ya müdahale ettik ya da tarafları bir araya topladık." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üreticilerin mağdur olmaması talimatı verdiğine dikkati çeken Pakdemirli, tarımın savunma sanayisinden daha önemli olduğunu dile getirdi.

İlk ve tek tıbbı aromatik bitkiler organize sanayi bölgesini Kınık'a kuracaklarını bildiren Pakdemirli, bu müjdeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiğini anımsattı.

 

"Doğru işleri hayata geçirmeye gayret ettik"

Kongreye katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar ve parti yöneticileri olarak doğru işleri hayata geçirmeye gayret ettiklerini söyledi.

Türkiye'nin hak ve hukukunu sınır dışında da muhafaza etmeyi sürdüreceklerini vurgulayan Dağ, şöyle konuştu:

"Suriye'de ne işiniz var' diyorla? 'Libya'da ne işiniz var' diyorlar. Arkadaş, Suriye'de ABD'nin, İran'ın ve Rusya'nın ne işi va? Hangisinin sınırınd? Onlar oralardan gelirken, 911 kilometre sınırımız olan bir ülkede biz olmayacak mıyı? CHP, bir mezhepsel örgüt zihniyetiyle hareket ederek böyle bir yol izliyor. Ve vatana ihanet edecek noktada bir tavır içinde oluyor.  Libya'da askeri anlaşma yapmamızın nedeni Doğu Akdeniz'deki petrollerde Türkiye olmadan bir plan kuranların planını bozmak içindi. Biz elimiz kolumuz bağlı mı bekleyecektik. Burada bir taraf olduk."

Kongrede, konuşmaların ardından protokol üyeleri salonda bulunan kadınlar birlikte, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü pastasını da kesti.

İlçe teşkilatlarındaki heyecandan memnuniyetini dile getiren İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, "Tarihimizin en büyük mücadelelerinden birini verirken;  birliğimizi, dirliğimizi tazeliyor, birbirimize daha da çok kenetlendiğimiz genel kurullarımızı  gerçekleştiriyoruz.

"Bizim ayinemiz her zaman iş oldu.  Bugün teröre de kafa tutuyoruz, millete de hizmet ediyoruz, kendimizi de yeniliyoruz.Çünkü AK Parti; hiçbir zaman sadece laf üretenlerin çatısı olmadı.Bizim ayinemiz her zaman iş oldu. Hedefimiz ise; bağımsız ve güçlü bir Türkiye... Bugün bu kongrelerde ortaya koyduğumuz tablo da gösteriyor ki; bu kararlılık, inanç ve  heyecan bizlerde oldukça, artarak devam ettikçe; ne bu milletin ne de Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin sırtını kimse yere getiremeyecek. " dedi

"Biz, bin yılın hazinesine sahibiz, bağımsızlık mücadelelerinin tarihini yazmış bir milletiz" diyen İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, sözlerini şöyle sürdürdü;" Atalarımız; bu toprakları vatan yaparken canlarını verdi.

Bu mirasa sahip çıkmak boynumuzun borcudur...

Bugün de yaptığımız bu'dur!  İdlib'te katil rejime karşı verdiğimiz mücadele; bu topraklara terörist yetiştiren bataklığı kurutma mücadelisidir.Şehadete yürüyen 34 kahraman askerimizi daha toprağa vermeden kanlarını yerde bırakmadık. Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız; 

Örnek bir liderlikle süreci yönetiyor.İnşallah bu ateşkesle köklü çözüm de gelecek. Birileri, Cumhurbaşkanımıza ettikleri hakaratle gerçek yüzlerini gösterdiler! Böylesi zor bir dönemden geçerken birlik olmak yerine; teröre karşı omuz omuza olmak yerine milleti galeyana getiren, bu direnişe yersiz bir savaş diyen, kurucusu olmakla övündükleri Cumhuriyet'i bu kadar kolay gözden çıkaranlara da bir çift sözümüz var!  Bu toprakları vatan yapan, Cumhuriyet'i kuran atalarımızın, şehitlerimizin ve gazilerimizin kemiklerini sızlatıyorsunuz! Bu mirasın tek sahibiyiz diyor, ama sahip çıkmıyorsunuz.

Vatanın bölünmez bütünlüğüne kastedenlerle mücadeleye taş koymak için değil; İzmir için, taş üstüne taş koymak için orda oturuyorsunuz...! Düşmanlık etmek, düşmana çanak tutmak için değil;  İzmir'e hizmet etmek için o görevlere seçildiniz.Biz; Allah'ın izni, milletimizin desteği ile yolumuza bakarız, bakıyoruz da.''

Öte yandan tek aday olan mevcut Başkan Sami Mollaahmet, 400 delegeden 310'unun sandığa gittiği kongrede kullanılan oyların 285'ini alarak tekrar başkanlığa seçildi.



ALİAĞA'DA İDLİB AÇIKLAMALARI

Pakdemirli daha sonra  Aliağa ilçesindeki Tüpraş Halk Eğitim Merkezi'nde, AK Parti Aliağa ilçe teşkilatının 7. Olağan Kongresi'ne katıldı.

Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan genel kurul toplantısında konuşan Pakdemirli, İdlib şehitlerine Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, gazilere acil şifalar diledi. 

Pakdemirli, Türkiye ile Rusya arasında Moskova'da imzalanan mutabakata ilişkin "Bir neticeye ulaştık. En büyük dileğimiz bölgenin sakinleşmesi. Aslında tüm Batılı ülkelerin de işine yarayacak bir iş yaptık. Üç sene önceye kadar Avrupa'da Paris'ten Londra'ya kadar DEAŞ terör örgütü eylem yapıyordu. Biz bölgeye girdik ve bölge rahatladı. Türkiye bölgede kurulmak istenen terör koridoruna müsaade etmemektedir. Bu yüzden oradayız." diye konuştu.

"Genel bir memnuniyet çizgisi yakaladık"

Göreve geldikten sonra sürekli sahada üreticilerle beraber olduğunu anlatan Pakdemirli, hiçbir tarım ürününde neredeyse bir problem bırakmadıklarını ve 1,5 yılda büyük mesafe aldıklarını dile getirdi.

Genel bir memnuniyet çizgisini yakaladıklarını vurgulayan Pakdemirli, şöyle devam etti:

"2019 yılında tarihe geçecek güzel işler yaptık. 81 ili dolaştım. Bizim sektörün dertleri hiçbir zaman bitmez ama biz sizin dertlerinizle her zaman dertleniyoruz. 'Geleceğe Nefes' adında bir proje yaptık. 1 milyon 400 bin insanın aynı gün sahada 14 milyona yakın ağacı 4 saatte diktik. Guinness Rekorlar Kitabı'nda girdik. Bu sene kırılması güç olan rekoru daha büyük bir rekorla taçlandırma kararı aldık. Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan her vatandaş için 83 milyon ağaç dikme kararı aldık. 2018 yılında 215 milyar lira olan Tarımsal Gayrisafi Milli Hasıla'mızı 2019 yılında 287 milyar liraya çıkardık. Bu rakamı büyütmeye devam edeceğiz. Siz yeter ki ekmeye devam edin."

Bakan Pakdemirli, Aliağa'da jeotermal tarıma dayalı ihtisas sera organize sanayi bölgesi kurulması için talimat verdiğini, bir yılda ilçede 40 milyon kilogram domates üretip 1200 kişiye iş imkanı sağlayacaklarını kaydetti. 

Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayan Bekir Pakdemirli, salondaki iki çocuk annesi Songül Alkış'ı çocuklarıyla sahneye davet ederek çiçek verdi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli de yerel seçimlerde Cumhur İttifakı'nın önemli bir başarıya imza atarak MHP'li Serkan Acar'ın yeniden Aliağa Belediye Başkanı olmasını sağladığını ifade etti.

Konuşmaların ardından Bakan Pakdemirli, partinin eski ilçe başkanlarına teşekkür plaketi vererek onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kongreye, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Kütahya Milletvekili Ahmet Tan, İzmir Milletvekili Necip Nasır, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve çok sayıda partili katıldı.

(AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.