Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Pakdemirli'den CHP'ye 'liste' salvosu

Bakan Pakdemirli'den CHP'ye 'liste' salvosu

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Manisa’daki programlarının ardından İzmir’e geçti. Rumeli ve Balkan Dernekleri Buluşması’nda konuşan Bakan Pakdemirli CHP’nin listelerinde 27 tane terör örgütü PKK tarafından onaylanmış meclis üyesi olduğunu ileri sürdü. Pakdemirli Rumeli ve Balkan Dernekleri Buluşması’nda konuştu

  • Ege Postası
  • 23.03.2019 - 11:38

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Manisa’daki programlarının ardından İzmir’e geçti. Rumeli ve Balkan Dernekleri Buluşması’na katılan Bakan Pakdemirli, 41 dernek ve 4 federasyonun temsilcisiyle bir araya gelerek akşam yemeği yedi. Pakdemirli'ye, Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ve İzmir Valisi Erol Ayyıldız eşlik etti. Yemeğin ardından kürsüye çıkan Bakan Pakdemirli, göçmenlerden sağcı da solcu da çıktığını ama hep bayrağını seven insanlar çıktığını belirterek, "Ben özellikle İzmir’i çok seviyorum. Bugün Ankara’dayım, ama işim bittiği gün bir gün dahi beklemem, çoluğumla çocuğumla birlikte İzmir’e dönerim. Bu anlamda ben İzmir’in yaşanabilir, evlatlarımızın iş ve aş bulabileceği bir şehir olmasını istiyorum. Her defasında, gurbete gittiğimde İzmir’e nasıl dönerim diye hesap yapıyorum. Bizim hayat ne yazık ki biraz seyyar bir hayat oldu. Bakan olunca, son günlerde acaba İzmir’e dönmesem mi diye düşünmeye başladım. Ama ilk defa bu kadar umutluyum. Çünkü ilk defa Nihat Zeybekci gibi bir başkanımız var. İzmir’in yapısına uygun, İzmir’i bilen ve anlayan bir başkan. İzmir, projesi olanla projesi olmayana oy verecek. Ben Tarım ve Orman Bakanı olduğum için bunu rahatlıkla söyleyebiliyorum, bu şehir dünyanın en güzel şehirlerinden biri" dedi.

Bakan Pakdemirli, İzmir'de AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci için destek isteyerek,  şunları kaydetti:

"Aynı zamanda şehre bir CEO seçiyorsunuz. 3 tane sığır gütmemiş insanlara bu şehri emanet etmeyin. Bu şehir dünyanın en güzel şehirlerinden biri. Ama bugün itibarıyla İzmir bitmiş durumda. Daha evvelden belediyecilik tecrübesi olan, İzmir'i bilen iş insanına İzmir'i emanet etmemiz lazım. 'Bizim paramız var' diye övünüyorlar. 'Borcumuz yok' diye övünüyorlar. Ben bankacılık da yaptım. Bir bankanın yönetim kurulu üyeliği de yaptım. Bilançoya baktığım zaman o bilanço bana her şeyi anlatır. İzmir'in bilançosuna baktığım zaman bankacılık terimiyle tembel bilanço. Yani İzmir'i yönetenler yeterince yatırım yapmamışlar. Gelecekteki insanlardan bugünkü İzmir'i ipotek almışlar. Başta İzmirli ve göçmen kardeşlerim olmak üzere bu konuda bize destek olacaklarından eminim." 

İzmir seçmeninin artık projesi olanla olmayanı ayıracağını ve ona göre oy vereceğini belirten Pakdemirli, "İzmir, bir de şuna uyandı; artık CHP Atatürk'ün kurduğu parti değil. İzmir bunun farkına vardı. Bakın meclis üyesi listelerine terör örgütü PKK onaylı 27 meclis üyesi adayı var. Bizim aramızdan hep bayrağını seven insan çıkar. Atatürk tek bir parti tarafından sahiplenilecek biri değildir." diye konuştu. 

'LİSTELERİNDE, PKK TARAFINDAN ONAYLI 27 MECLİS ÜYESİ VAR'

CHP’nin listelerinde 27 tane terör örgütü PKK tarafından onaylanmış meclis üyesi olduğunu ileri süren Bakan Pakdemirli, "Bizim son dönemde 4 ana kırmızı çizgimiz var. Tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek millet. Bugün CHP’nin ortaklık yaptığı partiler tek bayrağı kabul ediyor m? Hayır. Kürdistan diyorlar m? Evet. Kürdistan diye bir ülke var m? Yok. Yani bu dönem adresiniz belli. CHP bugün ne yazık ki bir proje partisi olmuş durumdadır. Bu projenin adı da Türkiye'yi ortadan ikiye yarma, bölme projesidir. Bu hassasiyetle göçmen kardeşlerimin oy vereceğinden yüzde 100 eminim. Kötü yapılaşma problemini birçok şehrimiz çözdü ama İzmir bir türlü çözemedi. Daha önceden belediyecilik tecrübesi olan, iş insanı ve para iradesini bilen bir insana İzmir’i emanet etmemiz lazım. " diye konuştu.

Bakan Bekir Pakdemirli’ye, konuşmasının ardından Rumeli ve Balkan dernekleri tarafından Evlad-ı Fatihan beratı verildi. Göçmenlerle hatıra fotoğrafı çektiren Pakdemirli, daha sonra otelden ayrıldı. (DHA-AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.