Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Koca duyurdu: Aşılama programında ikinci adım başlıyor

Bakan Koca duyurdu: Aşılama programında ikinci adım başlıyor

Sağlık Bakanı Koca, bugün itibariyle Covid-19'a karşı aşılama takviminin ikinci aşamasına bugün geçileceğini söyledi. İkinci aşamada huzurevleri, engelli ve bakımevlerinde bulunanlar ile 90 yaş ve üzerindeki kişiler aşılanacak. Sağlık çalışanlarının aşılanmasının ise Çarşamba bitirilmesi hedefleniyor.

  • Ege Postası
  • 19.01.2021 - 00:08

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip corona virüs (Covid-19) aşılama programının birinci aşamasının ikinci adımına geçileceğini duyurdu.

Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Aşılama programının 1'inci aşamasının 2'nci adımına geçiyoruz. Huzurevleri ve bakımevlerinde kalanlar ile bu vatandaşlarımızın bakımından sorumlu kişilerin aşılanmasına başlanacak" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı, 81 ilin sağlık müdürleriyle yaptığı görüşmede ise şunları kaydetti:

"Bütün illerde bizim bu organizasyonu güçlü şekilde yapmamız önemli. Özellikle huzurevi, bakımevi ve engelli evlerini hafta sonuna kadar tamamlamaya gayret edelim. Yerinde yapılan aşıdan sonra olabilecek alerjik ve benzeri reaksiyonlara gerektiğinde müdahale etmeleri için sağlık ekibinin 1 saat kadar beklemesi gerekir."

90 yaş üzeri vatandaşlar için de aşılama programının bugün başlayacağı bilgisini veren Bakan Koca, "90 yaş üstü vatandaşlarımızı sağlık kuruluşlarına getirmeden; aşılamalarını evinde, yerinde organize etmenizi istiyoruz" dedi.

"830 BİN SAĞLIK ÇALIŞANI İLK DOZU OLDU"

Koca ayrıca, 830 bin sağlık çalışanının Covid-19 aşısının ilk dozunu olduğunu, dünyadaki en hızlı uygulamalardan birini gerçekleştirdiklerini belirtti. 

Sağlık Bakanı, "Program takvimine göre sağlık çalışanları çarşamba gününe kadar aşılanmaya devam edilecek" ifadelerini kullandı. Anadolu Ajansı

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.