Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Kaya'dan büyük ayıba jet müdahale

Bakan Kaya'dan büyük ayıba jet müdahale

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde, 2012 yılında şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi'nin ailesine bir GSM operatöründen gelen 2 bin 200 liralık borç ihbarnamesini duyan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, şirketi arayarak şehit ailesinin borcunu sildirdi.  Bakan Kaya'dan büyük ayıba jet müdahale

  • Ege Postası
  • 29.05.2017 - 14:20

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Hakkari Çukurca'da şehit beş yıl önce şehit düşen Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi'ye bir GSM operatörünün çıkardığı 2 bin 200 liralık borca ilişkin haberler üzerine büyük ayıba el attı. Şirketi arayan Bakan Kaya, borcu sildirdi. 

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde, 2012 yılında askeri birliğin geçişi sırasında önceden teröristlerce yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi'nin İzmir'de yaşayan babası Satılmış Çifti (63), bir GSM operatöründen gelen borç mesajıyla yıkıldı.

Oğlu şehit olduktan sonra 300 liralık telefon borcunu ödemek istediğini; ancak 'Oğlunuz şehit olduğu için borç sistemden düştü' cevabını aldığını söyleyen acılı baba, "Ben oğlumun borcunu ödemek için gittiğimde 'borcu yok' dediler. Şimdi 5 yıl sonra faiziyle 2 bin 200 lira istiyorlar. Ben vatan borcumu evladımı toprağa vererek ödedim. Benim evladımın canının değeri bu kadar m? İki bin lira kadar değeri yok mu benim evladımın" diye sitem etti. 

BAKAN KAYA MÜDAHALE ETTİ

Şehit babasının bu sözlerinin ardından çıkan haberler Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın dikkatini çekti. Bakan Kaya, hemen danışmanlarından konu hakkında bilgi istedi. Bakan Kaya, daha sonra da şehit ailesine borç çıkartan GSM operatörü yetkililerini bizzat arayarak konuyla yakından ilgilendi. Kaya'nın girişimleriyle GSM operatörü, 2 bin 200 liralık borcu sildi.

KEŞKE HİÇ YAŞANMASAYDI 

Gelişmeler üzerine Bakan Kaya'ya teşekkür eden baba Çiftçi, "Bir mağduriyet yaşandı. Ben oğlumun borcunu ödemek için çaba gösterdim. Fakat o dönem şehit olduğu için borcun silindiğini söylediler. 5 yıl sonra faiziyle birlikte geri istediler. Biz böyle gazetelere televizyonlara çıkmak istemiyoruz. Bunlar bizi üzüyor. Sesimizi duyurduktan sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı borcu sildirmiş. Teşekkür ederim, keşke bunlar hiç yaşanmasaydı." (İHA-DHA)

Şehit babasına borç ayıbı

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.