Dolar 32,3926
%0.23
Euro 35,2776
%0.61
Altın 2.324,900
%0.19
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Gül açıkladı: Yargıda corona virüs önlemleri

Bakan Gül açıkladı: Yargıda corona virüs önlemleri

Adalet Bakanı Gül, yargıdaki corona virüs önlemlerini açıkladı. Buna göre; 60 yaş üzeri hakim ve savcılar idari izinli sayılacak, avukatlar görüşleri kapalı yapacak, ertelenen duruşmalar ise UYAP üzerinden duyurulacak. Gül, sosyal medyada dolaşan "gizli" ibareli sahte belgeyle ilgili soruşturma başlatıldığını da söyledi.

  • Ege Postası
  • 16.03.2020 - 14:55

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, bakanlıkta düzenlediği basın toplantısıyla yeni tip corona virüse (Covid-19) yönelik alınacak önlemleri açıklıyor. 

Gül'ü açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Cezaevlerinde şu ana kadar virüse rastlanmadı .Ertelenen duruşmalar UYAP üzerinden duyurulacak. 60 yaş üzeri tüm personelimiz hakim ve savcılar dahil idari izin yürürlüğe girmiştir. Nöbetçi noterlik uygulaması yeni bir duyuruya kadar ertelendi. Tüm adliyelerde temizlik çalışmaları titizlikle yapılmakta. Ceza infaz kurumlarına ilişkin tedbirler alınıyor.

Sağlık Bakanlığımızın tüm tavsiyelerini yerine getirmekteyiz. Kurumlara yeni girişte ön muayene yapılıyor, hastalık varsa kabul edilmiyor. Sorun olmayanlar ayrı bir bölümde tutuluyor. Bilim Kurulu'nun bir tavsiyesi daha, görüşleri ertelemiştik. Acil ve gerekli hallerde kapalı görüş yapılacak. Dışardan gelen herkese maske ve eldiven veriliyor. Hükümlü ve tutukluların sağlığı devlete emanettir. Sosyal medyada dolaşan belgeyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Denetimli serbestlik kapsamında hükümlülerin toplu olarak yaptıkları tüm faaliyet ve çalışmalar sona erdirilmiştir." (NTV)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.