Dolar 32,6014
%0.27
Euro 34,7943
%0.38
Altın 2.409,410
%-0.96
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Eroğlu: Afyonkarahisar'a 69 milyon lira daha yatırım yapılacak

Bakan Eroğlu: Afyonkarahisar'a 69 milyon lira daha yatırım yapılacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, memleketi Afyonkarahisar’da hemşehrileriyle bayramlaştı. AK Parti İl Teşkilatı tarafından düzenlenen bayramlaşma törenine katılan Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar’ı güvenli gıda üretim ve ihracat...

  • Ege Postası
  • 09.08.2013 - 16:14
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, memleketi Afyonkarahisar’da hemşehrileriyle bayramlaştı. AK Parti İl Teşkilatı tarafından düzenlenen bayramlaşma törenine katılan Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar’ı güvenli gıda üretim ve ihracat üstü haline getirmek istediklerini açıkladı.

Damlama sulama sistemine ciddi ağırlık verdiklerini ifade eden Eroğlu, bu kapsamda Afyonkarahisar’da 2014 yılı sonuna kadar 51 projeyi tamamlayacaklarını, böylelikle üreticinin cebine 3 kat daha fazla para gireceğini kaydetti. Eroğlu, 16 milyon 450 bin lira maliyetli Boldavi ilçesi Kemerkaya göleti ve sulaması projesinin ihalesinin 13 Haziran 2013 tarihinde yapıldığını, tamamlandığında 4 bin 170 dekar tarım arazisine su temin edileceğini belirtti. Veysel Eroğlu, önümüzdeki yılın sonunda bitirilmesi planlan tesisin hizmete açılmasıyla beldedeki çiftçilerin yıllık 3 milyon 300 bin liralık gelir artış sağlanması hedeflendiğini anlattı.

    Merkez Işıklar beldesindeki gölet ve sulaması projesi sayesinde 4 bin 140 dekarlık tarım arazisine su temin edileceğini kaydeden Eroğlu, 30 Mayıs’ta ihalesi yapılan projenin toplam maliyetinin 11 milyon 700 bin lira olduğunu, önümüzdeki yıl bitirilmesinin planlandığını belirtti. Eroğlu, tesis sayesinde çiftçilerin 2 milyon liralık gelir artışı hedeflediğini ifade etti.

Eğitim kurumlarına yapılan yatırımlarında her geçen gün arttığını belirten Eroğlu, geleceğin teminatı olan gençlerin modern binalarda eğitim almalarını sağlamak için merkezde 24 derslikli Kız Teknik Meslek Lisesi’nin inşa edeceklerini, içinde anaokulu, 200 kişilik pansiyonu ve spor salonunun bulunacağı okulun yatırım maliyetinin 11 milyon lira olduğunu dile getirdi.

Veysel Eroğlu, merkez Güvenevler Mahallesi'nde inşaat edilecek 24 derslikli ortaokulun 4 milyon 580 bin liraya mal edileceğini, ödeneğin hazır olduğunu, okulun önümüzdeki yıl tamamlanacağını anlattı.

Afyonkarahisar’ı termalin, lezzetin, mermerin başkentinden sonra yollarında başkenti yaptıklarını belirten Eroğlu, vatandaşlara daha güvenli ulaşım için bölünmüş yol çalışmalarının devam ettiğini ifade etti. Eroğlu, “Afyonkarahisar’ı Eskişehir’e bağlayan karayolunda bölünmüş yol çalışmaları devam etmektedir. Yıl sonuna kadar 7 kilometrelik kısmının tamamlanacaktır. Toplam 36 kilometrelik bölünmüş yol çalışması olan bu projenin 2014 yılı sonuna kadar tamamlanması planmaktadır. Maliyeti yaklaşık 25 milyon liradır." dedi.


    Eroğlu, 200 yıldır tazminattan bu yana Türkiye üzerinde büyük oyunlar oynandığını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu milleti yok etmek için dünde olduğu gibi bugünde çeşitli isimler altında büyük bir oyun oynanıyor Taksim meselesi de bunlardan birisidir. Ancak millet dik durdu, Başbakanımız dik durdu. Birlik ve beraberliğimiz muhafaza ettiğimiz sürece 21. Asra mührümüzü vuracağız. AK Parti bu milletin çimentosudur. 76 milyonu kucaklayan bir başbakan var bir partimiz var. Dünyanın en büyük siyasi partisidir. 8,5 milyon üyesi vardır. Sizlere teşekkür ediyorum. Türkiye’de siyasi istikrar olmadan ekonomik istikrar olmuyor. Sizlerden de Alla razı olsun.”

    İslam alemi ve Türkiye’nin bir dönemeçten geçtiğini belirten Eroğlu, Türkiye’nin yıldızın parlayan bir ülke olduğunu dile getirerek şunları söyledi: “IMF’ye ve 70 semte borcumuz olsun kimse bizle ilgilenmez. Dünyaya sesinin duyuran bir başbakanımız var. Diğer ülkeler Türkiye’nin büyümesini istemeyebilir. Ama içimizdekilere ne oluyo? Anlayamıyorum. Maksadımız halistir. Büyük hedeflerimiz var 2023 hedefimiz var. Mührümüzü vuracağız. Başkanımızın hedefi dünyada ilk 10 giren ve 500 milyar dolarlık ihracatı olan bir ülkedir. Türkiye ‘de çok güzel hizmetler var. Türkiye dünyada ki ekonomik krize rağmen büyümesini devam ettiren nadir bir ülkedir. IMF’ye 23,5 milyar dolar borç ödendi. Faizler aşağıya çekildi. Basit bir gölet 15 yılda bitirilmezdi. Şimdi bir yılda bitiriliyor. Son 10 yılda alt yapı, sağlık, yollara muhteşem yatırımlar yapıldı."

    Bayramlaşma törenine milletvekilleri Halil Ürün, Sait Açba, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.