Dolar 32,3365
%0.17
Euro 35,2002
%0.05
Altın 2.247,160
%0.16
Bist-100 8,72
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan duyurdu! Yüzde 22 indirim

Bakan duyurdu! Yüzde 22 indirim

Bakan Kurum canlı yayında duyurdu: TOKİ'ye borcunun tamamını ödeyene yüzde 22 indirim.

  • Ege Postası
  • 16.03.2019 - 10:37

Bakan Kurum canlı yayında duyurdu: TOKİ'ye borcunun tamamını ödeyene yüzde 22 indirim.

CNN TÜRK'te Hakan Çelik'in sunduğu Hafta Sonu programına konuk olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, soruları yanıtlıyor. Müjdeyi veren Bakan Kurum "TOKİ'ye borcunun tamamını ödeyene yüzde 22 indirim yapılacak"dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un açıklamalarından satır başları şöyle;

*Dün Yeni Zelanda'da meydana gelen terör saldırında 49 insan hayatınız kaybetti. İnançları yüzünden insanları katleden bu canileri şiddetle kınıyorum. 

CUMHURİYET TARİHİNDE DEPREM NEDENİYLE 82 BİN KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

* Deprem nedeniyle Türkiye'de 82 binden fazla canımızı kaybetmişiz. Çok ağır bir bilanço en son 17 Ağustos'ta 17 bin 500 kişi hayatını kaybetti. 

* Bu depremlerde sadece can ve mal kaybı yaşanmıyor. Devlet yönetimleri de altyapıyı yeniden yapmak zorundasınız. Gelişmekte olan bir ülkesiniz ve deprem kuşağındayız. Bu gerçeği gözardı etmeden dönüşümü gerçekleştirmemiz lazım. 

* Bugüne kadar 590 bin konutu değiştirdik. 1.5 milyon konutun acil olarak dönüşümünün yapılması gerekiyor. 5 yıl içerisinde bunu tamamlamak istiyorum. 

TÜM TÜRKİYE'DE 6,7 MİLYON KONUTUN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ GEREKİYOR

* Tüm Türkiye'de 6,7 milyon konutun dönüştürülmesi gerekiyor. Toplamda 21 milyon civarında binamız var. Bu 6,7 milyon binamız deprem yönetmeliğine uygun. Yılda 300 bin konutun değişmesi için 60 milyar lira, toplamda da 300 milyar lira ayırara o 1 buçuk milyon konutun dönüşümünü yapmış olursunuz. 

* (Kentsel dönüşümü finansmanı konusu) İller Bankası, kentsel dönüşüme, yağmur suyuna, atık suyuna destek veren bir kuruluşumuz. İller Bankası'nın geçmiş yıllara dönük karlarını, kentsel dönüşüme desteklemek için yerel yönetimlere ve vatandaşlarımıza sunabileceğiz. Aynı zamanda bunun içerisinde yüzde 50'lik faiz desteği olacak. 

* 50 bin sosyal konut projesi başlattık. Örnek medeniyetin bize tarif ettiği şekilde yatay yapılaşma, 67 ilimizde başladı bu proje... İstanbul'da da 6 bin 300 konutumuz. 652 lira taksitle vatandaşlarımız ev sahibi olabilecek. 200 bine yakın başvuru var. 

* 250 bin sosyal konut projemiz var. İlk aşaması olarak 50 bin konut için projemize başladık.

TOKİ'DEN YÜZDE 22 İNDİRİM KAMPANYASI

* Bugüne kadar TOKİ'den ev almış vatandaşlarımız var. 210 bin kişiyi ilgilendiren vatandaşımız için yüzde 22 indirim kampanyasını başlatıyoruz. 21 Mart'tan itibaren 19 Nisan'a kadar başvuru yapan vatandaşlar için borçları kapamaları durumunda yüzde 22 indirim söz konusu olacak.

* Kanal İstanbul konusunda sit alanları, orman alanları, doğal güzelliklerimizi koruyarak bir planlama yaptık. Süreç içerisinde, inşaatın başlamasıyla diğer süreçlerimizi de onaylayacağız. İçerisinde parklarımız, göletlerimiz olacak. Bunun dışında bir proje biz istemiyoruz. 

* (Atatürk Havalimanı'nın yerine millet bahçesi konusu) Yaklaşık 12,3-13 milyon metrekarelik bir alan... Bu alanın tamamı millet bahçesi yapılacak. Ancak bu etap etap yapılacak. Havaalanı tamamıyla taşınana kadar bir pisti korumak zorundayız. İlk etapta 7-8 milyon metrekaresi ilk etapta tamamlanacak. 

* Millet Bahçesi'nden neler olacak, parklar, yürüyüş yolları olacak, kültürel alanlar olacak. Mevcut terminal binasını da bir fuar alanı haline getireceğiz. Vatandaşlarımızın her türlü faaliyette bulunabileceği bir millet bahçesi oluşturacağız.  2019 yılı içerisinde millet bahçesinin ilk etabı için başlamış olacağız. 2020 yılında belli bir etabını teslim edeceğiz. 2023 yılı geldiğinde tamamıyla bitirilmiş olacak. Central Park'ın 3,5 katı...Londra'daki Hide Park'ın 8 katı büyüklüğünde olacak.

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.