Dolar 32,3309
%0.25
Euro 35,0754
%-0.13
Altın 2.298,440
%0.92
Bist-100 9,06
%2.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan'dan MARBLE'a övgü

Bakan'dan MARBLE'a övgü

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü Marble gezdi, esnafla buluştu. Özlü, “Özellikle mermer Türkiye’de çıkan ve kendi işçilerimizin işlediği bir ürün olması sebebiyle ithalata dayalı olmayan bir ihracat kalemi, özellikle mermerle ilgili çalışan firmalarımızın performansı çok yüksek” dedi. Stantları gezdi, bilgi aldı

  • Ege Postası
  • 25.03.2017 - 16:39

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye'nin kendi kaynaklarında ortaya çıkan ve hammaddesi ithala dayalı olmayan ürünlerin ihracatını desteklediklerini belirterek, "Özellikle mermer Türkiye’de çıkan ve kendi işçilerimizin işlediği bir ürün olması sebebiyle ithalata dayalı olmayan bir ihracat kalemi, özellikle mermerle ilgili çalışan firmalarımızın performansı çok yüksek" dedi.

Bakan Özlü 18 maddeyi böyle özetledi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, İzmir temasları kapsamında Urla esnafını ziyaret etti. Ziyarette vatandaşlar tarafından büyük ilgiyle karşılanan Özlü, esnafla da tek tek sohbet etti. Bakan Özlü esnaf ziyaretinin ardından, Gaziemir ilçesindeki Fuar İzmir'de 23'üncü kez açılan İzmir Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı'nı (MARBLE) ziyaret etti. Stantları gezen Özlü, katılımcı firma yetkililerinden de bilgi aldı. 

FİRMALARIN PERFORMANSI ÇOK YÜKSEK
Fuar gezisinin ardından gazetecilere açıklama yapan Özlü, Türkiye'nin önemli bir doğal taş ihracatçısı olduğuna dikkati çekerek, "Türkiye’nin ihracatının yüzde 93,8’i sanayi ürünlerinde oluşuyor. Bunda mermer sanayimizin önemli bir payı var. Biz daha çok Türkiye’nin kendi kaynaklarından ortaya çıkan ürünlerin ihracatıyla hammaddesi ithalata dayalı olmayan ürünlerin ihracatını hedefliyoruz. Özellikle mermer Türkiye’de çıkan ve kendi işçilerimizin işlediği bir ürün olması sebebiyle ithalata dayalı olmayan bir ihracat kalemi, özellikle mermerle ilgili çalışan firmalarımızın performansı çok yüksek" diye konuştu.

Bakan Faruk Özlü Marble Fuarını çok beğendiğini dile getirdi. Özlü, "Bugün bu fuarda gördüğümde daha çok doğudaki ülkelere ihracat bağlantıları olmuş. Güzel bir fuar geçtiğini belirtti arkadaşlar, fuarın gelecek yıl daha başarılı bir şekilde devam etmesini temenni ediyorum" dedi. (İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.