Dolar 32,5990
%0.38
Euro 34,8204
%0.25
Altın 2.496,080
%0.47
Bist-100 9.466,00
%-0.61

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Çavuşoğlu'dan Mustafa Akıncı'ya tepki

Bakan Çavuşoğlu'dan Mustafa Akıncı'ya tepki

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın sözlerine tepki göstererek, ''Ben böylesine dürüst olmayan bir siyasetçiyle hiç çalışmadım. Seçim zamanında Türkiye'yi malzeme yapmaya başladı" dedi.

  • Ege Postası
  • 10.02.2020 - 12:52

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Slovenya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Miroslav Cerar ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

''(Rusya heyetiyle İdlib görüşmeleri) Bir yol üzerinde uzlaşı olsaydı bugünkü toplantıya ihtiyaç olmazdı. İlk görüşmede öneriler oldu, bir mutabakat sağlandı. İdlib'de ateşkese riayet edilmelidir. İdlib'de bir an önce ateşkes sağlanmalı. Rejim saldırgan tutumunu bir an önce sona erdirmeli.

(KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'nın açıklaması) Seçim zamanında Sayın Akıncı Türkiye'yi malzeme yapmaya başladı. KKTC içindeki iç siyasetten sorumlu bir insan değilim. Kendi kendine soru sorup cevap veriyor. Türkiye'yi malzeme ediyor. Ben böylesine dürüst olmayan bir siyasetçiyle hiç çalışmadım. İlginç bir biçimde Türkiye'ye saldırmayı tercih ediyor. Kıbrıs Türk halkına böyle dürüst olmayan bir siyasetçi yakışmıyor. Akıncı ne yapmak istiyor, Türkiye'ye niye saldırıyo? Bunları Kıbrıs Türk halkının çok iyi düşünmesi gerekir diye vurgulamak istiyorum.'' (NTV)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.