Dolar 32,6021
%0.39
Euro 34,8337
%0.29
Altın 2.504,160
%0.79
Bist-100 9.461,00
%-0.66

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Albayrak duyurmuştu: Resmen yürürlüğe girdi

Bakan Albayrak duyurmuştu: Resmen yürürlüğe girdi

İkinci el otomobil ticareti yapanların yaşadığı KDV uyuşmazlığı sorunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla düzeltildi. Bundan sonra ikinci el otomobil alınırken ödenen KDV oranı satılırken de geçerli olacak.

  • Ege Postası
  • 22.03.2019 - 07:31

İkinci el otomobil ticaretiyle uğraşanların Katma Değer Vergisi sorunu çözüldü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, ikinci el araçları satın alan mükellefler, satarken de aldığı KDV oranını uygulayacak.

MÜJDELİ HABERİ BAKAN BERAT ALBAYRAK DUYURMUŞTU

Dün OYDER Otomotiv Kongresi’nde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak müjdeyi duyurmuştu. Bakan Albayrak, ilgili düzenlemenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalandığını ve KDV uyuşmazlığı sorununun çözüldüğünü belirtmişti.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANA KARAR ŞÖYLE:

MADDE 1- 24/12/2007 tarihli ve 2007/13033 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan “Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Karar”a ekli (I) sayılı listenin 9’uncu sırasının sonunda yer alan parantez içi ifadenin sonuna aşağıdaki cümle eklenmiştir.

“İkinci el motorlu kara taşıtı ticaretiyle iştigal eden mükelleflerde bu Kararın birinci maddesinin (a) bendinde belirtilen vergi oranı uygulanarak satın alınan araçların tesliminde, bu araçların alımında uygulanan katma değer vergisi oranı uygulanır." HÜRRİYET

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.