Dolar 32,5100
%-0.09
Euro 34,9521
%0.35
Altın 2.433,250
%0.42
Bist-100 9.789,00
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bahçeli kendini ‘Öcalan’la savundu

Bahçeli kendini ‘Öcalan’la savundu

Bahçeli, AKP ile yapılacak ittifakın “Kürt oylarını etkileyeceğine” yönelik söylemlere, "Bu edepsizliği İmralı’daki cani dahi yapmadı. İmralı canisinden (Abdullah Öcalan), “Eğer bu ittifak gerçekleşirse PKK’liler, benim taraftarlarım oy vermeyecek” diye bir şey duydunuz m? Verir, vermez ayrı bir konu. Türkiye’yi böyle yanlış istikamete yönlendirmek doğru bir şey deği" tepkisini gösterdi.

  • Ege Postası
  • 16.01.2018 - 07:27

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP ile yapılacak ittifakın “Kürt oylarını etkileyeceğine” yönelik söylemlere “Bu edepsizliği İmralı’daki cani dahi yapmadı” tepkisini gösterdi. Bahçeli, Osmaniye’de belediye açılışlarının ardından kendisini izleyen gazetecilere, şu açıklamalarda bulundu:

İttifaktan Kürt oyları etkilenir mi': Şimdi kalkıyorsunuz, “MHP ile bir seçim stratejisi oluşturduğunuzda veya bir ‘Cumhur İttifakı’ gerçekleştirdiğinizde, Güneydoğu’daki vatandaşlarımızdan oy kaybına uğrarsınız” diyorsunuz. Bunların hepsi zihnen felç olmuş insanlardır. Bu edepsizliği İmralı’daki cani dahi yapmadı. İmralı canisinden (Abdullah Öcalan), “Eğer bu ittifak gerçekleşirse PKK’liler, benim taraftarlarım oy vermeyecek” diye bir şey duydunuz m? Verir, vermez ayrı bir konu. Türkiye’yi böyle yanlış istikamete yönlendirmek doğru bir şey değil.

Hükümete girecek mi': Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi değişikliğini öneriyorsunuz, anayasal zeminde şekillendiriyorsunuz, halkoylaması ile halkın iradesini alıyorsunuz, sonra da diyorsunuz: “Ben sizinle bu işleri yaptım, devam ettireceğim. O zaman hükümetin içinde bana da pay ver.” Bu ahlaki olmaz, edepsizlik olur. Biz diyoruz ki, böyle bir şeyin içine girmeyiz.

AYM kararı tartışması: Yargıyı, kurumlar olarak, birbirleriyle çatıştırarak ve üzerinde tartışmaları yoğunlaştırarak hatalara düşmemek lazım. Şimdi içeride iki insan var, tahliye umuduyla beklenti içerisindeler. Onun psikolojik ortamını bir düşünün. Bir taraftan da Türkiye’nin başına bela olmuş unsurları cesaretlendirecek konumda hukuku kullanmak da doğru değil. O bakımdan hükümet buna bir cevap vermiştir. CUMHURİYET

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.