Dolar 32,3677
%0.16
Euro 34,9983
%-0.19
Altın 2.325,820
%0.23
Bist-100 9,09
%0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bahçeli: İdlib'den çekilirsek Hatay'dan oluruz

Bahçeli: İdlib'den çekilirsek Hatay'dan oluruz

MHP lideri Devlet Bahçeli, "İdlib'den geri çekilirsek eninde sonunda Hatay'dan olmamız kaçınılmazdır" dedi.

  • Ege Postası
  • 03.03.2020 - 11:02

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grubunda konuştu. 

Bahçeli'nin değerlendirmelelerinden öne çıkanlar şöyle:  

"Üzerinde yaşadığımız topraklar bin yıldır vatandır... Nice şehadet, celalet, felaket ve hakimiyet örnekleriyle vatanın ve milletin bekası asırlarca korunmuştur... Bugün de korunacaktır. Mücadelede aziz şehitlerimiz kahramanlarımızdır. Vatan evlatlarının kolunu bükecek güç ve kudret yoktur. 

İdlib'de 27 Şubat'ta yaşanan şehadetler milletimizi üzmüştür. Kim ne yaparsa yapsın Türk milletinde kan da bitmez ayağa kalkacak kahraman da eksilmez.  

Çok sayıda askerimiz şehit düşmüştür. Yaralılara yardım etmek isteyen askerlerimiz de saldırı altında kalmışlardır. Bu alçak saldırının içinde Suriye vardır, İran vardır. Türk askerinin kanı bu husumet cephesi tarafından dökülmüştür...  Türk milleti şehitlerimize minnettardır... Allah tektir, ordusu Türk oğlu Türktür.

Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacaktır... Yiğit evlatlarımıza silah çeken kim varsa dökülen kanda boğulmaya mahkumdur...  Bu zor dönemi atlatacağız, eğilmez başımız yenilmez irademizle biz büyük Türk milletiyiz... Kurumuş ve kudurmuş Esad hayranları söyleyin, bu vatan bölünebilir mi'.. 

"İDLİB'DEN ÇEKİLİRSEK HATAY'DAN OLURUZ"

İdlib saldırısından hemen sonra Bahar Kalkanı Harekatı başlatılmıştır. Sorulacak hesabımız, alınacak intikamımız vardır. Rejim unsurları saklanacak delik arama derdindedir. Türkiye, İdlib'de savaş oyunlarının içinde değildir. Gaye vatan, sınır, toprak ve  insan güvenliğidir... Bu gerçeği görmeyen üstelik çarpıtan iç ve dış odakların alayı birden aynı şer ekseninde toplanmışlardır. İdlib'den geri çekilirsek eninde sonunda Hatay'dan olmamız kaçınılmazdır. Böyle olursa Suriye'deki kaos Anadolu'da demektir... Kim Hatay'a göz dikiyorsa o gözü oyar, kim el uzatıyorsa o eli kökünden keseriz... 

Sayın Kılıçdaroğlu ve ipini ele vermiş siyasi çürükler, ne işiniz var Türkiye'de, ne arıyorsanız siyasette... Hem içimizdeki hem de çevremizdeki gelişmelere dikiz aynasından bakmayız, bakamayız. Bana değmeyen yılan bin yıl yaşasın diyemeyiz, o yılanı yuvasında boğazlarız. 

"RUS UÇAKLARI DA VARDIR"

Bugün İdlib'de Rusya ikili oynamakta, İran arkadan ateş etmektedir. Katil Esad affedilmez şekilde suç işlemiştir. 5 Mart'taki planlı görüşme çok mühimdir. Soçi'yi ihlal edenler açıktadır. Putin kimsenin aklına savaş fikri gelmemesi için elinden geleni yaptığını söylemiştir. Kahramanlarımız kasıtloı olarak hedef alındığı ortadadır. Ruslara bilgi verilmesine rağmen Moskova bunu inkar etmiştir. Rusya'nın operasyonda savaş uçaklarının bulunmadığın açıklamasına rağmen radar gerçekleri başka şeyi söylemektedir.

27 Şubat'ta, rejim uçaklarının arkasında Rus uçakları da vardır ve ölüm saçmışlardır. Neyi anlatıyorlar, kimi kandırıyorlar. Boğazlardan geçirilen savaş gemilerine verilen isimlerle neyin mesajı verilmektedir. Görmedik sanılmasın. Çalımızı kıranın çalımını bozarız, dalımzı kesenin damını yıkarız. Rusya'ya güvenilmez derken haksız mıyız. Sıcak denizlere inme planı tarihi bir hedeftir... Gizli ajandanın sayfaları birer birer aralanmıştır. 

Bahçeli'nin sözlerinden dikkat çeken diğer noktalar şöyle:

- Esad'ın son kullanma tarihi dolduğunda ilk fişini Putin çekecektir. 

- Emin olun biz gitmezsek bir gün onlar gelecektir...

- Hodri meydan, ayı gelirse gelsin, göreceği sadece ve sadece bozkurt ruhunun dirilişi ve kahramanlığıdır. 

İDLİB ÖNERİLERİ

- Rusya zorba politikalarından vazgeçmeli, Astana ve Soçi'ye bağlı kalmalıdır.

Türkiye'nin 30-35 km'lik güvenli bölgesine destek verilmelidir. 

27 Şubat nedeniyle özür ve tazminat gündeme gelmelidir. 

Esad, gözlem noktalarının gerisine çekilmedlir.

M4 ve M5 karayolunun gvenliği müştereken sağlanmalıdır. 

Sığınmacılarla ilgili her ülke destek vermeli, katkı sağlamalıdır.   

"ORDU SOLUĞU ŞAM'DA ALMALI"

- Rusya ve İran'ın Suriye'deki varlığı gayri meşrudur. Aynı zamanda uluslararası hukuka tamamen aykırdıır. BM ve NATO havanda su dövmüştür. Uyarıyorum, Türkiye'nin şakası yoktur. Rusya ve Suriye, Türkiye'nin sabrını daha fazla zorlamamalıdır. Türk milleti hakkını, hukukunu, milli haysiyetini sonuçları ne olursa olsun savunacaktır... Siyaset, diplomasi başardı başardı aksi halde Türk ordusu soluğu Şam'da almalı, zalim ve canavar Esad'ın kafasına çuvalı geçirmeli; kanlı ve zalim rejime son darbeyi indirmelidir. 

"KILIÇDAROĞLU SEN ESAD'IN YANCISI DEĞİLSİN"

- Şehitler tepesini boş tutmanın bize göre adı vatana ihanettir. Sayın Kılıçdaroğlu, bu sözü söylerken hiç mi gocunmadın... Sayın Kılıçdaroğlu senin gibilere rağmen şehitler tepesi hiçbir zaman boş kalmadı boş da kalmayacak. Sen Surye'nin muhalefet partisi, Esad'ın yancısı, rejimin kuklası değilsin. Esad'ın kan kardeşi, Mehmetçik katillerinin yoldaşı olamazsın... CHP'ye oy verenlere ihanet etme... 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.