Dolar 32,3443
%0.08
Euro 34,9833
%-0.23
Altın 2.321,270
%0.04
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na 'sistem' yanıtı

Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na 'sistem' yanıtı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Amerika'daki başkanlık sistemini tartışabiliriz" diyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yanıt verdi.

  • Ege Postası
  • 13.07.2019 - 14:34

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bilecik'in Söğüt ilçesinde halka hitap etti. Bahçeli, sistem tartışmalarına değinerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Amerika'daki başkanlık sistemini tartışabiliriz" sözlerine yanıt verdi.

MHP lideri Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine yönelik eleştirilere "Milletin evet dediği sistemi kötü göstermek bizatihi millete hakarettir" sözleriyle tepki gösterdi.

Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini hedef alan eleştiriler iy iniyetli değildir. CHP Genel Başkanı En iyi sistem Amerika'da var oturalım konuşalım diyor. Sistem tartışmaları bitmiştir. CHP'nin Türkiye'yi yabancı ülkelerin gözüyle değerlendirmesi yozlaşmadır. CHP'nin taşeron sistemi alenileşmiştir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi irade ile istikrarı buluşturmuş, hukuk ile demokrasiyi kuvvetlendirmiş tarih ile coğrafyayı uyandırmıştır. 

Yeni hükümet sistemine yönelik yıpratma faaliyetleri beyhude bir çabadır. Aksayan tarafları tespit edilmişse ve düzeltilmesi gerekiyorsa gereği yapılacaktır. Samimi değerlendirmelere kayıtsız kalınmayacaktır. Türkiye 16 Nisan 2017'de büyük bir yönetim reformunu hayata geçirmiştir. Kirletme ve kötü gösterme niyeti doğru değildir. Milletin evet dediği sistemi kötü göstermek bizatihi millete hakarettir. Türkiye boğuştuğu sorunları aşacak güçtedir. Ülkemize yönelik kumpaslar 15 Temmuz'da olduğu gibi püskürtülecektir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi kuruluş ruhuna uygundur. 

Bir ve beraber olursak karanlık emel sahipleri muvaffak olamayacaktır. Türkiye'nin önünde hiçbir hain duramaz. Ne yaparlarsa yapsınlar Türkiye'nin 2023 hedefine taş koyamayacaklar. Biz Türk milletiyiz, biz Türkiyeyiz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.