Dolar 32,5983
%0.38
Euro 34,7501
%0.05
Altın 2.497,650
%0.53
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bahçeli'den İstanbul açıklaması

Bahçeli'den İstanbul açıklaması

MHP lideri Devlet Bahçeli, İBB Başkanlığı seçim sonucuna saygı gösterdiklerini ancak İstanbul'un 'ehline' emanet edilmediğini söyledi.

  • Ege Postası
  • 26.06.2019 - 12:23

Bahçeli, ABD'nin Rusya'dan alınan S-400 hava savunma sistemleri nedeniyle yaptığı açıklamalara da tepki gösterdi, "ABD ister beğensin ister beğenmesin S-400'lerin alınması varoluş meselesine dönüşmüştür" dedi.

Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Abdullah Öcalan'ın seçimden iki gün önce medyaya servis edilen mektubuyla ilgili, "Terörist başının mektubundan siyasi fayda uman namerttir" ifadesini kullandı. 

HDP'nin Kandil'in siyasi aracısı olduğunu ileri süren Bahçeli, "Öcalan canisi HDP'ye tarafsızlık çağrısı yapıyorsa bunu görmezden gelemezdik" diye konuştu.

CHP'yi eleştiren Bahçeli, "Ne ibret verici bir gerçektir ki terörist başını mektubuna ne CHP'den ne İP'ten tek bir yanıt gelmemiştir" dedi.

Konuşmasında CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na da isim vermeden tepki gösteren Bahçeli, "İstanbul'a konvoyla girişimizi geriye sarıp, İzmir Marşı ile vererek alaya alanlar bilmelidir ki yedikleri haram lokmalar, kırdıkları cevizler yeri geldiğinde boğazlarına duracaktır" diye konuştu.

Bahçeli, 23 Haziran'da yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen CHP'li Ekrem İmamoğlu için şunları söyledi:

"Bize göre İstanbul ehline emanet edilmemiştir. İBB Başkanı'nın ne yapıp yapmadığı kısa sürede belli olacaktır. İBB Başkanı'nın bütün tasarruflarını takip edeceğiz, gerekli notları alacağız."

'SİYASETİ ADAM GİBİ YAPTIK'

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

MHP hiçbir sözünü inkar etmemiştir. Ne dediysek yaparız. Çizgimizde bir kırıklık görülmeyecektir. Siyaseti adam gibi yaptık, ilkelerimizin yörüngesinden asla çıkmadık.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.