Dolar 32,3377
%0.27
Euro 35,1323
%0.03
Altın 2.305,740
%1.24
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bahçeli çıkışı: Gerekirse alayını karşımıza alırız

Bahçeli çıkışı: Gerekirse alayını karşımıza alırız

İstanbul’da seçim tartışmasının bitmesi için Yüksek Seçim Kurulu kararı beklenirken dikkat çeken çıkış MHP liderinden geldi. Partisinin oy oranının yüzde 18.81 olduğunu söyleyen ve seçimin tekrarlanması çağrısını yineleyen Bahçeli “Gerekirse alayını karşımıza alırız. Zillete düşenlerin hakkından tek başımıza geliriz” dedi.

  • Ege Postası
  • 14.04.2019 - 07:01

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Merkez Yönetim Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu üyeleri ve milletvekillerinin katılımıyla Kızılcahamam’da düzenlenen toplantının açılışında konuştu. Türk milletinin Cumhur İttifakı’na güven duyduğunu açık seçik gösterdiğini aktaran Bahçeli, 31 Mart seçimlerinde kazananın Cumhur İttifakı ve Türk milleti olduğunu söyledi. MHP’nin 31 Mart seçimlerinde 1 büyükşehir, 10 il, 58 metropol ilçe, 78 ilçe, 89 belde olmak üzere toplam 235 belediye başkanlığı kazandığını bildiren Bahçeli, “Partimiz 2014 seçimlerine göre büyük bir sıçrama yaptı. Partimizin doğrudan oy almadığı pek çok seçim çevresi varken, oy oranımızı yüzde 7.4 göstermek haksızlıktır, adaletsizliktir. 31 Mart’ta partilerin oy dağılımı en sağlıklı şekilde il genel meclis seçimlerinde görülebilecek, en azından herkese ve hepimize hakkaniyetli bir fikir verecektir. Bu çerçevede Milliyetçi Hareket Partisi’nin aldığı oy oranı yüzde 18.81’dir” dedi. AK Parti’nin il genel meclisi seçiminde aldığı oy oranını ise yüzde 41,61 olarak açıklayan Bahçeli, Cumhur İttifakı’nı oluşturan partilerin toplam oy oranının yüzde 60,42 seviyesinde olduğunu belirtti. Doğu ve Güneydoğu’da oy dağılımına ilişkin değerlendirmede de bulunan Bahçeli “Doğu ve Güneydoğu’da Kürt kökenli kardeşlerimiz HDP’yle mesafe koymuşlardır. Hepsini tebrik ediyor, alayını birden kucaklıyorum. Kürt kökenli kardeşlerimiz oynanan oyunları görmüş, yeter artık mesajı vermiştir” diye konuştu.

İSTANBUL'DA YENİ SEÇİM EN MANTIKLI YOL

Üç büyükşehirde tehlikeli oyun oynandığını öne süren Bahçeli “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına, hakkındaki suçlamalardan henüz aklanmamış ve hukuken temize çıkmamış bir şahıs seçilmiştir. Bize göre ilçe belediyelerindeki iradenin büyükşehir belediyesine yansımamış olması kafa karıştırıcı bir pürüz, demokratik bir zafiyettir. Bunun tamir ve telafisi şarttır” dedi. Şöyle devam etti: Konuyla ilgili teklifimizi 2 Nisan’da dile getirmiştim. Sadece büyükşehir belediye başkanını seçelim oda ilçe belediye başkanlarını belirlesin. 2 hafta geçmesine rağmen İstanbul’da sonuç alınamamıştır. Organize sandık yolsuzluğu ortaya çıkmıştır. Mızrak çuvala sığmamaktır. İstanbul’da şaibeler seçimi gölgelemiştir. 31 Mart gecesi yapmış olduğum beyanımla ters düştüğümü söyleyenlerin akıllarında noksanlık vardır. Seçimlerin yenilenmesi en mantıklı yoldur. Hakedilmemiş bir başarı kimseye hizmet etmeyecektir. İstanbul’da seçim tekrarı çözüm olabilir.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.