Dolar 32,3443
%0.08
Euro 34,9833
%-0.23
Altın 2.321,270
%0.04
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bağırın herkes duysun erkek şiddeti son bulsun

Bağırın herkes duysun erkek şiddeti son bulsun

İzmir'de Ege Bölgesi Kars Demokrat Dernekler Federasyonu Kadın Kolları, Kadına Şiddetle Mücadele Günü'nde protesto yürüyüşü yaptı.

  • Ege Postası
  • 23.11.2014 - 11:28
İZMİR - Konak Pier Köprüsü önünde toplanan kadınlar buradan basın açıklaması yapacakları Eski Sümerbank binasına kadar yürüdü. Bez üzerine bir haftada yazılarını nakışla işledikleri "Cinsel Ulusal, Sınıfsal, Sömürüye Son. Güzel Bir Dünya İçin Yürüyoruz" afişi ile yürüyüşe geçen kadınlar "Bağırın Herkes Duysun Erkek Şiddeti Son Bulsun", "Kadın Kamu Malı Değildir", "Erkek, Devlet Şiddetine Son", "AKP Durdukça Ne Zihinde, Ne Bedende, Nede Ülke Özgür Olur" dövizleri taşıdı.

ŞİDDETE KARŞI HALAY ÇEKTİLER 

Eski Sümerbank mağazası önünde kendilerine destek vermeye gelen İzmir Müzisyenler Derneği'nin çaldığı parçalarla oynayan, halay çeken kadınlar çevrede kendilerini izleyen vatandaşlardan da destek gördü.

CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven'in de destek verdiği eylemde basın açıklamasını okuyan Ege Bölgesi Kars Demokrat Dernekler Federasyonu Kadın Kolları Başkan Gülsen Kaplan, "Günde ortalama her gün 5-6 kadın öldürülüyor. 2014 yılında bu tarihe kadar 240 kadın erkek şiddetiyle öldü. Çok sayıda kadın sokakta, işyerinde farklı biçimde şiddete maruz kaldı. Ancak siyasi iktidar kadına yönelik şiddeti engellemek için her hangi bir önlem almadığı, çalışma yapmadığı gibi şiddeti sıradanlaştırmaya çalışıyor; örf, adet, namus, töre, edep, ahlak diyerek ceza indirimleriyle kadın katillerini koruyarak kadına yönelik şiddetin artmasına sebep oluyor. Öyle ki katiller; 'öldürme hakımı kullandım' diyecek kadar pervasızlaşabiliyor" dedi.

SAVAŞTAN KAÇAN KADINLAR FUHUŞA İTİLİYOR.

Ortadoğu'da devam eden savaşta kadın bedeninin savaş ganimeti gibi kullanıldığını hatırlatan Kaplan "Türkmen, Arap, Kürt, Süryani, Asuri orada yaşayan halkların, kadınların bedeni birer savaş alanına çevriliyor. Savaştan kaçarak ülkemize sağınan kadınlar burada fuhuşa itilerek daha ucuz iş gücü olarak kullanılıyor. Savaş kararlarını erkek egemenler alırken savaşın yükünü daha çok kadınlar çekiyor" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.