Dolar 32,5057
%0.18
Euro 34,8316
%0.32
Altın 2.476,140
%0.56
Bist-100 9.530,00
%-0.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Azerbaycan, Kayserili iş adamlarıyla turizmde işbirliği yapmak istiyor

Azerbaycan, Kayserili iş adamlarıyla turizmde işbirliği yapmak istiyor

Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Faig Bağırov, Kayserili iş adamları ile özellikle turizm ve otelcilik alanlarında işbirliği yapabileceklerini, bu konuda büyükelçilik olarak her türlü desteğe hazır olduklarını açıkladı. Kayseri...

  • Ege Postası
  • 05.07.2013 - 18:08
Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Faig Bağırov, Kayserili iş adamları ile özellikle turizm ve otelcilik alanlarında işbirliği yapabileceklerini, bu konuda büyükelçilik olarak her türlü desteğe hazır olduklarını açıkladı.

Kayseri Sanayi Odası ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) işbirliğinde, Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Faig Bağırov ve DEİK Türk-Azerbaycan İş Konseyi temsilcilerinin katılımıyla 'Azerbaycan Ülke Tanıtım Toplantısı' düzenlendi. Açılış konuşmasını yapan Kayseri Sanayi Odası Meclis Başkanı Nureddin Okandan, Azerbaycan’ı, 1991 yılında bağımsızlığını ilan etmesinden sonra ilk tanıyan ülkenin Türkiye olduğunu, 1992 yılından sonra iki ülke arasındaki askeri, siyasal ve ekonomik ilişkilerin artarak devam ettiğini söyledi. Okandan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, 2010 yılında Azerbaycan’ı ziyaret ederek, stratejik ortaklık ve karşılıklı yardım anlaşmasını ve yine aynı yıl iKi ülke liderlerinin İstanbul’da yüksek düzeyli stratejik işbirliği konseyi kurulması yönünde imzalar atması ile birlikte Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ilişkilerin derinleşerek devam ettiğini söyledi.

Misafirlere Kayseri sanayisi hakkında da bilgi veren Meclis Başkanı Okandan, Türkiye ile Azerbaycan arasında 4,2 milyar dolarlık ticaret hacmi olduğunu belirterek, “Azerbaycan, son dönemdeki gelişen ekonomisi ve doğal zenginlikleri ile parlayan bir yıldız ülke konumundadır. Karşılıklı ziyaretlerle ilişkilerimizi daha da güçlendirip, ticaretimizi artıracağımıza, ayrıca Azeri iş adamları ile diğer üçüncü ülkelerde büyük ortaklıklar yapacağımıza inanıyorum. Bu konuda, oda olarak her türlü desteği vermeye hazırız.” dedi. Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ise iki ülke odaları arasında kardeş oda projesini hayata geçirerek, ticaretin ve yatırımların gelişmesine katkı sağlayabileceklerini söyledi.

Son olarak kürsüye gelen Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Faig Bağırov, Kayseri’de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iki dost ve kardeş ülke arasındaki ekonomik ilişkileri daha da geliştirmek, yeni yatırım alanları aramak ve sıcak ilişkileri karşılıklı yatırımlarla daha da güçlendirmek için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi.

Azerbaycan’ın, yabancı yatırım çekmek için açık kapı politikası uyguladığını ve bu sayede ülkeye enerji, tarım, turizm, telekomünikasyon ve inşaat gibi sektörlerde birçok yatırım çektiklerini açıklayan Bağırov, Azerbaycan’ın, kişi başına düşen yabancı yatırımcı bakımından Bağımsız Devletler Topluluğu devletleri arasında ön sıralarda olduğunu belirtti. Son 3 yıl içinde Azerbaycanlı iş adamları tarafında Türkiye’ye 7 milyar dolarlık yatırım yapıldığını, bu rakamın 2018 yılına kadar 20 milyar dolar olacağını belirten Büyükelçi Bağırov, Kayserili iş adamları ile özellikle turizm ve otelcilik alanlarında işbirliği yapabileceklerini, bu konuda büyükelçilik olarak her türlü desteğe hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Açılış konuşmalarının ardından kürsüye gelen DEİK Türk-Azerbaycan İş Konseyi Başkanı Cengiz Gül, iş konseyinin çalışmaları ve iki ülke arasındaki ilişkiler hakkında katılımcılara sunum yaptı.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.