Dolar 32,5717
%0.3
Euro 34,8027
%0.2
Altın 2.501,880
%0.7
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ayyıldız ve Uzunkaya'dan flaş 'güvenlik uyarısı' açıklaması

Ayyıldız ve Uzunkaya'dan flaş 'güvenlik uyarısı' açıklaması

Emniyet Müdürleri kararnamesiyle Antalya'ya atanan İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, kentteki 33 aylık görev süresini değerlendirdi. Celal Uzunkaya, ABD büyükelçiliğinin İzmir'deki Cumhuriyet bayramı kutlamalarıyla ilgili uyarısı konusunda da, kendilerine ulaşan bir duyum olmadığını söyledi. ABD büyükelçiliğinin İzmir için güvenlik uyarısını değerlendirdiler

  • Ege Postası
  • 28.10.2016 - 11:47

İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, İzmir'deki son gününde basın mensuplarıyla kahvaltıda buluşurken, Amerika Birleşik Devletleri’nin Ankara Büyükelçiliği'nin, vatandaşlarına İzmir’deki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için güvenlik uyarısında bulunması ile ilgili sorulan soruya, "Konunun resmi arka planında bize intikal eden bir durum yok. Biz genel olarak olabilecek her türlü ileri ihtimali göz önüne alarak genel anlamda tedbir alıyoruz" dedi. 

ABD Büyükelçiliği'nden İzmir için güvenlik uyarısı!

Celal Uzunkaya, “ABD'nin uyarısıyla ilgili arka planında ne olduğu bilmiyorum. Bize intikal eden bir şey yok. Geçmişte örnekleri var, yabancı misyonlar bu tür paylaşımlar yaptılar. Bugün yapılacak Cumhuriyet Bayramı çelenk töreni ve kutlamalarla ilgili eylemler olabilir iddiları var. Biz zaten 24 saat İzmir'de bu bilgiyle ilgili değil olabilecek ileri ihtimalleri gözeterek tedbir aldık, alıyoruz. Yapılan açıklama endeksli olmamakla birlikte gerek bugün ve yarın yapılacak törenler ve gerekse de Diyarbakır Belediye Başkanının gözaltına alınmasıyla ilgili yapılmak istenen olaylarla ilgili tedbirleri aldık" dedi.

VALİ: "HER TÜRLÜ ÖNLEMİ ALDIK"

İzmir Valisi Erol Ayyıldız, ABD Büyükelçiliği'nin Türkiye'deki vatandaşları için yaptığı İzmir'de oluşabilecek çatışma ve şiddet uyarısıyla ilgili, "Her türlü övnlemi aldık" açıklaması yaptı.

İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Cumhuriyet Bayramı'nın 93. yıl dönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen çelenk koyma töreninin ardından, ABD Büyükelçiliği'nin Türkiye'deki vatandaşları için yaptığı İzmir'de Kordonboyu ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki 29 Ekim etkinlikleri için 'barışçıl gösterilerin çatışma ve şiddete evrilebileceği' uyarısını değerlendirdi. Ayyıldız, "İhbarların gelmesi önemli değil. Biz önmelerimizi zaten alıyoruz. İzmirliler'in Cumhuriyet Bayramı'nı sorunsuz şekilde kutlamaları için her türlü önlemi aldık" dedi.

FETÖ SAHTE İHBARLARDA BULUNDU

Öte yandan Emniyet Müdürleri kararnamesiyle Antalya'ya atanan İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, kentteki 33 aylık görev süresini değerlendirdi. FETÖ'nün enerjilerini harcamak içini sahte ihbarlarda bulunduğunu anlatan Uzunkaya, “FETÖ'nün baş aktörleri, geçmişte 1 tane kurunun yanına 30 yaşı katıp yaktılar. Sonra gerçek ortaya çıktı. Yaşlar günahsızdı. Ne yazık ki gerçekte yanması gereken kurular da dışarıya masum olarak çıktı. Biz bunların olmaması için hassas davrandık" dedi. 

17- 25 Aralık sürecinden sonra Şubat ayında görev başlayan Celal Uzunkaya, kentteki basın yayın kuruluşlarının temsilcileri ve muhabirleriyle bir araya geldi. Uzunkaya, kahvaltıda buluştuğu gazetecilere, 33 aylık görev süresindeki çalışmalarını anlattı. 41 yıllık hizmet süresinde hayalinde olmadığı halde müdür olarak geldiğini anlatan Celal Uzunkaya, her gün daha iyiye güzele ulaşmak için çalıştıklarını, 33 aylık görevi sonrasında 'şunu da yapabilirdim ama erteledik' dediği olayın olmadığını söyledi.

ZOR BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ
İzmir'in uzaktan görünüşte sakin ama yakından bakıldığında sakin bir şehir olmadığını vurgulayan Celal Uzunkaya, zor bir dönemden geçtiklerini ifade etti. Celal Uzunkaya, “Polisin asli görevi insanların mal ve can güvenliğini sağlamak. Ancak geçen üç yıllık süreçte 17 - 25 Aralık'tan sonra formatı çok karışık, farklı olan bir Türkiye, oldu. Güvenlik öncelikleri gibi durumlar, aynı gün içerisinde birkaç kez yer değiştirdi. Bu işte mücadele edecek kadrolarda, travmalarını yaşadı. Görev yapacaksınız ama birlikte görev yapacağınız kadrolarda sıkıntı var" dedi. 

KİRLİ BİLGİLERİN AYIKLANMASINA ÇALIŞTIK
FETÖ'nün en yoğun kümelendiği teşkilatlardan birisinin emniyet, çıkış yerinin de İzmir olduğunu vurgulayan Celal Uzunkaya, “Örgüte pek çok insan 80'li yıllarda iyi niyetle yardımlarda bulundu. Emniyet teşkilatımızda böyle bir örgütün etkisi var. Bu dönemde, gerçekten zor bir dönemde görev yaptık. 70'li, 80'li, 90'lı yıllarda görev yapan müdürlerimiz, bu dönemde üç ay yapamayacaklarını söylediler. Bunu gerçekten hangi zorluklarda hareket ettiğimizi söylemek için anlatım. 15 Temmuz sürecini Türkiye yaşadı. O sürecin yönetiminde İzmir cephesinde hiçbir vatandaşımızın burnu kanamadı. 3.5 aylık süreç geçti. İlk saatten itibaren uyumlu yönetim sergiledik. İl genelinde askeriyeden gelebilecek kimin dost kimin düşman olduğunu bilmeden, iyi bir çalışma yaptık. At izinin it izine karışmaması için hassasiyet gösterdik. Duyarlı olduk. Kirli bilgilerin ayıklanmasına çabaladık" dedi. 

Bazı ihbarların FETÖ tarafından bilinçli olarak yapıldığını da ifade eden Celal Uzunkaya, “İhbarlar, manipüle etmeye yönelikti. Sırf emniyet teşkilatını, yanlış hedeflerle meşgul etmek, enerjisini harcamak için çok ihbarlar yaptılar. FETÖ'yle ilgili yaklaşık 23 bin ihbar geldi. Ön elemede 15 bine yakınını ayıkladık. 9 bin civarında olanı değerlendirildi onları da daha yakın plan incelemeye aldık. Vatandaşlar, birilerinin birilerini karalayabileceği ateş kazanına atıp yakabileceği ihtimalini kendileri açısından tehdit görebilirler. Geçen yıllarda FETÖ'nün baş aktörleri, 1 tane kurunun yanına 30 yaşı katıp yaktılar. Sonra gerçek 10 sene sonra ortaya çıktı. Yaşlar günahsızdı. Ne yazık ki gerçekten yanması gereken kurular da dışarıya masum olarak çıktı. Biz bunun için bu hassasiyeti gösterdik" dedi. 

TRAFİK İÇİN BİLİNÇ İSTEDİ
Kentte asayiş, terör ve kaçakçılık olaylarında başarılı olduklarını anlatan Celal Uzunkaya, göreve geldiği zaman en çok şikayet edilen konunun trafik olduğunu, bunu halledip gitmeyi çok arzuladığını aktardı. Günde 500 bin TL trafik cezası yazdıklarını ama buna rağmen belli sorunların aşılmasında başarılı olunmadığını söyleyen Celal Uzunkaya, “İnsanlar hala trafik ışıklarının bile altına araçlarını park etmeyi sürdürdü. Bu konuda, emniyet teşkilatı olarak yapabileceğimiz azamisini yaptık ama trafik soruları sadece bir kurumun çözebileceği sorunlar değildir. Trafiği keşke iyi bir şekilde bıraksaydım. Bunun haricinde keşkem olmadı" dedi. 

Celal Uzunkaya, güvenlik özgürlük ekseninin çok iyi korunması gerektiğini, İzmir'de bunu çok daha iyi gözetmek zorunda olduklarını da, anlattı. Uzunkaya, ayrıca 12 bin kişilik personellerinde, 2 meslektaşlarının görev şehidi, 3 meslektaşlarının intihar ettiğini, PKK ile doğu illerindeki mücadelede de, 6 polisin şehit, 20 polisin de gazi olduğu bilgisini verdi.(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.