Dolar 32,3280
%0.24
Euro 35,0837
%-0.11
Altın 2.292,560
%0.66
Bist-100 8,98
%2

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ayrancılar Yörük Şenliği'ne yoğun katılım

Ayrancılar Yörük Şenliği'ne yoğun katılım

Torbalı Belediyesi ile Ayrancılar Yörük Ve Zeybek Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği 3.Ayrancılar Yörük Şenliği bu yıl da yoğun katılıma sahne oldu.

  • Ege Postası
  • 16.04.2018 - 12:22

Ayrancılar Mahallesi’ndeki Suyun Başı Mesire Alanı’nda düzenlenen organizasyona Ege’nin her ilinden Yörük dernekleri iştirak etti. Yerel sanatçıların konserler verdiği, halk oyunları gösterilerinin yapıldığı şenlik gün boyu sürdü. Yörük Şenliği, Torbalı Belediyesi tarafından yapılan 15 Temmuz Şehitler Meydanı’ndan başlayan kortej yürüyüşü ile start aldı.  Suyun Başı Mesire alanında düzenlenen etkinlikler halktan büyük ilgi gördü. Şenliğe katılanlara keşkek ve ayran ikramında bulunuldu. 3.Ayrancılar Yörük Şenliği’ne basının ilgisi de büyüktü. Şenlik pek çok yerel ve ulusal medya organı tarafından takip edildi.

BAŞKAN GÖRMEZ “GENÇ KUŞAKLAR İÇİN ÖNEMLİ”

3.Ayrancılar Yörük Şenliği’nin açılış konuşmasını yapan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, kültürel değerlerin genç kuşaklara aktarılmasının önemi üzerinde durdu. Yörük kültürüne ait değerlerin Türk milletinin kadim değerlerinden olduğunu vurgulayan Başkan Görmez “ Ülkemiz dün olduğu gibi bugün de emperyalist güç odaklarının hedef tahtasında. Kurtuluş Savaşı’nda nasıl ki bayrak, vatan, bağımsızlık gibi değerler etrafında bütünleştiysek bugün de aynı ruh hali içindeyiz. Bizi biz yapan bu değerlerimizin genç kuşaklara aktarılması açısından bu tür şenliklerin önemli olduğunu düşünüyorum. Ayrancılar’da Yörük Şenliği’nin bu yıl üçüncüsünü düzenliyoruz Ahmetli’de de 6 Mayıs tarihinde başak bir Yörük şenliğinde buluşacağız. Tarihimize, kültürümüze, değerlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.