Dolar 32,3765
%0.18
Euro 34,9820
%-0.24
Altın 2.325,600
%0.22
Bist-100 9,07
%-0.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ayakkabı sektörüne taze kan

Ayakkabı sektörüne taze kan

Shoexpo – İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı kapsamında düzenlenen “Prestij” temalı 3. Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması sonuçlandı. Dereceye girenler ödül, sektör ise genç ve dinamik tasarımcılar kazandı. Ayakkabı sektörüne taze kan

  • Ege Postası
  • 25.04.2018 - 10:04

Shoexpo – 43. İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı kapsamında İZFAŞ tarafından düzenlenen Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması’nda kazananlar belli oldu. Bu yıl teması “Prestij” olan yarışmaya 117 tasarım katıldı. Jüri’nin ön elemesinin ardından kadın ayakkabı kategorisinde 10,erkek ayakkabı kategorisinde 7 tasarım finalde yarıştı. 

Kadın ayakkabı kategorisinde çeşitli üniversite, lise ve kurslardan yarışmaya katılan Bektaş Şahin, Çilem Akyıldız, Dilan İlarslan, İpek Kantar, Kerem Yüksel, Mine Sağver Haşimbegoviç, Raheleh Seyedsaleki, Serkan Baltekin, Sümeyye Erkan, Türkçen Gökyüzü Gömleksiz; erkek kategorisinde ise Alparslan Şendağlı, Ayça Malçok, Cihan Gözel, Fatma Zehra Ermez, Rafi Batuhan Ergün, Tolga Fırat ile Türkçen Gökyüzü Gömleksiz’in tasarımları yarıştı. Tasarımcılar, tasarladıkları ayakkabıları hazırlayarak fuarın ilk gününde yarışmaya özel düzenlenen defilede jüri karşısına çıktı. Büyük heyecana sahne olan defilede mankenler ayakkabıları ellerinde taşıyarak podyumda yürüdü. Gerçekleşen oylama sonrasında kadın ve erkek kategorisinde dereceye girenler belli oldu. 

Birinciler belli oldu 

Kadın kategorisinde Mimar Sinan Üniversitesi’nden İpek Kantar birinci oldu. İkinciliği Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Türkçen Gökyüzü Gömleksiz, üçüncülüğü ise İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden Raheleh Seyedsaleki kazandı. Erkek ayakkabısı kategorisinde, Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Alparslan Şendağlı da birinci, Mimar Sinan Üniversitesi’nden Rafi Batuhan Ergün ikinci, Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Tolga Fırat üçüncü oldu. Yarışmada birincilere ödülünü İZFAŞ Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Z. Gül Şener verdi. Tasarım Yarışması’nda birinci olan tasarımcı 10 bin TL, ikinci 7 bin 500 lira, üçüncü tasarım ise 5 bin lira ödül almaya hak kazandı. 

Sektöre girecekler 

Kadın Kategorisi birincisi İpek Kantar, “Gerçekten çok heyecanlıyım. Ayakkabı sektörü düşünmüyordum, Moda Tasarım ve Tekstil okuyorum ama ayakkabı işine girince aşırı derece zevk aldım. Şimdi ayakkabı sektörüne giriş yapmak istiyorum” dedi. Erkek kategorisi birincisi Alparslan Şendağlı ise “Ayakkabı tasarımında ilerlemeyi düşünüyorum. Özellikle erkek kategorisinde, spor ayakkabı dalında çalışmak istiyorum. Dijital çizime ağırlık veriyorum. Daha da geliştireceğim “ ifadelerini kullandı. 

Uzman Jüri 

Yarışmasının jürisinde Tasarımcı Ahmet Baytar, Vınıccı Ayakkabı Marka Kurucusu Bircan Aykut, İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar Ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Bulgun, Ayakkabı Tasarımcısı Gökhan Talay, Bay Haldun firmasından Ayberk Güzel, Marka Kurucusu Neslihan Canpolat, Moda Tasarımcısı Niyazi Erdoğan, DEÜ GSF Tekstil ve Moda Tasarım Bölümü Aksesuar Tasarımı Anasanat Dalı Yrd. Doç. Öznur Enes, Lif Sanatçısı, Tasarımcı, Yazar Prof. Suhandan Özay Demirkan ve Trendyol Ayakkabı Satınalma Yöneticisi Şeyma Bilge yeraldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.