Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ayakkabı Fuarı yaraları sardı

Ayakkabı Fuarı yaraları sardı

İzmir'de bu yıl 41. kez düzenlenen SHOEXPO-İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı'nda ayakkabıcının yüzü güldü. İzmir Ayakkabıcılar Odası Başkanı Yalçın Ata, "Son 10 yılın en muhteşem fuarı. 2016 yılındaki sıkıntıları atlatmış durumdayız" dedi. Oda başkanı: 'Son 10 yılın en iyisiydi'

  • Ege Postası
  • 11.03.2017 - 09:56

Ekonomi Bakanlığı, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), İzmir Ticaret Odası (İTO), İzmir Ayakkabıcılar Odası ve Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği (EGEAYSAD) destekleriyle 41. kez düzenlenen SHOEXPO-İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı 4 gün boyunca katılımcıları ağırladı. 7-10 Mart tarihleri arasında düzenlenen fuarda, yurtdışından Pakistan, Hindistan, Hollanda; yurtiçinden İzmir, İstanbul, Manisa, Konya, Eskişehir ve Bursa başta olmak üzere sektörün öncü markalarının stantları yer aldı.

SHOEXPO kriz dinlemedi

"SON 10 YILIN EN MUHTEŞEM FUARI"

İzmir Ayakkabıcılar Odası Başkanı Yalçın Ata, iyi bir yıl geçirmeyi hedeflediklerini belirterek, "Son 10 yılın en muhteşem fuarı. Bu yıl ayakkabı sektöründe seferberlik ilan ettik. Ülkemizdeki ekonomik sıkıntıları özellikle 2016 yılındaki sıkıntıları atlatmış durumdayız. Fuarımıza 54 ülkeden binin üzerinde yabancı, 7 binin üzerinde yerli alım heyetleri katıldı. 31 ülkeye, hatta Amerika'ya bile ürün satan arkadaşlarımız var. Bunları oda olarak not tutuyoruz. Önümüzdeki fuarlarda hedef olsun diye. 41 kere maşallah diyelim, fuarımız iyi geçti" dedi. 

ÇANTA ÜRETİCİSİ KATILIMCI SAYISI ARTACAK

İzmir Ayakkabıcılar Odası'na üye çok sayıda çanta üreticisi olduğunu söyleyen Başkan Ata, "2-3 yıl önce fuar tartışmalara neden oldu, 'fuar kapanıyor' diye. Bu fuarla bu izlenimi silmiş olduk. 67 katılımcıdan 171 katılımcıya ulaştık. Gerçekten iyi gidiyor fuar. Çanta üreticisi olarak bir yıl öncesine kadar yönetimden bir arkadaşımız katılıyordu, şimdi 12 çanta üreticimiz katılım sağladı. Çanta üreticisi katılımcı sayımızı 50'ye çıkarmayı hedefliyoruz" diye konuştu. 

TASARIM YARIŞMASI GENÇLERİN ÖNÜNÜ AÇIYOR

Fuarın ilk gününde tasarım yarışması gerçekleştirdiklerini hatırlatan Ata, "Yarışma hem erkek hem kadın ayakkabı modellerinde düzenlendi. 70 tasarımcı 210 ürünle katıldı. 19 finalist arkadaşımızla yarışmamız sonuçlandı. Fuarı kış ve yaz olarak düzenlerken 1 sefer yarışma düzenliyoruz. Tasarım yarışması gençlerin önünü açıyor. 21 ilimizden katılım oldu. İlk defa bu kadar geniş bir katılımla karşılaştık ve bunun böyle devam etmesini istiyoruz" dedi. İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde açılan tasarım bölümündeki öğrencilerin fuarda stant açtığını belirten Ata, Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi'nde açılacak ayakkabı lisesi ile birlikte fuarda daha fazla eğitim kurumun stant açabileceğini söyledi. 

"YABANCI ALIMCI AÇISINDAN İYİ GEÇTİ"

Fuarda stant açan firma sahiplerinden Ersan Altınkeser ise, geçmiş dönemlere göre beklentilerinin daha yüksek olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Yabancı alımcı açısından çok çok iyi geçti. Türk Lirası karşısında doların yükselmesiyle yabancı alımcının parası değerlendi, bizim bu fuarımıza da ticaret olarak olumlu yansıdı. Yaklaşık 14 ülkeye ihracat çalışmamız oldu. Ürünleri teslim edilecek. Tahmin ediyorum geri dönüşleri çok hızlı olacak. Yerli olarak Türkiye genelinde 200'e yakın bayimiz var. Bu fuarda da 30-35 kadar yeni bayilik anlaşmamız oldu."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.